TJEDAN ODLUKE

Malo čudo: Hrvatska uzima Srbiji jedno mjesto?

20.03.2014 u 08:30

Bionic
Reading

Nakon 24. kola ABA lige nastavlja se žestoka borba između Hrvatske i Srbije za četvrti klub u ABA ligi u sljedećoj sezoni. U ovom trenutku Hrvatska je u laganoj prednosti

Prema ranije utvrđenom pravilniku Hrvatska i Srbija će u sljedećoj sezoni imati najmanje tri kluba u regionalnoj ligi, Slovenija dva, a Bosna i Hercegovina jedan. 12. sudionik lige bit će momčad Budućnosti kao predstavnik Crne Gore dok će preostala mjesta popuniti makedonski MZT te mađarski Szolnoki.

Kako četiri nacionalna saveza daju ukupno devet klubova, bolji u konačnom zbiru između Hrvatske i Srbije dat će još jedan klub te bolji između Slovenije i Bosne i Hercegovine posljednji klub.

Nakon jučerašnjeg poraza Igokee protiv Cibone postalo je i definitivno jasno kako će Slovenija imati bolji koeficijent od Bosne i Hercegovine što znači da će BiH imati jednog predstavnika, a Slovenija tri.

Utrka između Hrvatske i Srbije i dalje je vrlo neizvjesna, a trenutno Hrvatska ima malu prednost s koeficijentom 13.33 u odnosu na srpskih 13.25. Ako bi tako bilo i na kraju sezone, Srbija bi u odnosu na aktualnu sezonu izgubila jednog predstavnika dok bi Hrvatska dobila.

U posljednja dva kola odigrat će se još tri međusobna ogleda Hrvata i Srba. U ponedjeljak Zadar gostuje kod Radničkog, a u zadnjem kolu slijede dva 'derbija'. Cibona gostuje kod Partizana a Zvezda dolazi u Zagreb u goste Cedeviti.