u-21 reprezentacija

'Mali vatreni' u samoj završnici utakmice ispustili pobjedu protiv Francuza

15.11.2018 u 20:56

Bionic
Reading

Hrvatska nogometna U-21 reprezentacija je u prijateljskom susretu u Beauvaisu odigrala 2:2 protiv 'tricolora'...

Bila je to zanimljiva utakmica u kojoj je Francuska povela, Hrvatska je potom okrenula rezultat, da bi domaćin u samoj završnici izjednačio. Golove za hrvatsku vrstu zabili su Alen Halilović (36) i Filip Uremović (55), dok su strijelci za Francusku bili Jean-Philippe Mateta (14) i Jonathan Bamba (82).

Hrvatska U-21 reprezentacija nedavno je izborila plasman na Europsko prvenstvo koje će se od 16. do 30. lipnja 2019. održati u Italiji i San Marinu. Međutim, izbornik Nenad Gračan nije mogao računati na čak sedam igrača. Vlašić, Brekalo i Ćaleta-Car priključeni su A reprezentaciji, dok su Posavec, Sosa, Balić i Fiolić otpali zbog ozljeda.

Domaćin je poveo u 14. minuti golom Jeana-Philippea Matete. Mladi napadač Mainza je u prvom dijelu imao još dvije lijepe prilike, ali je Ivo Grbić oba puta odlično reagirao. Hrvatska je mogla izjednačiti u 26. minuti, ali je Alen Halilović udarcem sa 20 metara uzdrmao vratnicu. Ipak, deset minuta kasnije mladi 'vatreni' su izjednačili nakon sjajne akcije koju je pogotkom okrunio Halilović. U akciji su sudjelovala petorica igrača izigravši francusku obranu. Šunjić je okomitom loptom uposlio Jakoliša koji je odmah produžio do Bradarića a ovaj gurnuo na krilo Mori koji je prizemnom loptom uposlio Halilovića, a ovaj lijepim udarcem sa 11-12 metara zabio za 1:1

  • +4
Hrvatska - Grčka U-21, kvalifikacije za Euro Izvor: Pixsell / Autor: Dusko Marusic/PIXSELL

Hrvatska je u 55. minuti u potpunosti okrenula rezultat. Bradarić je sjajno ubacio s desne strane, a Uremović zakucao glavom iznad nemoćnog Gautiera Larsonneura. Francuzi su mogli izjednačiti u 65. minuti kada je Marcus Coco odlično pucao, ali je Grbić još bolje obranio. U 70. minuti je Grbić već bio svladan, ali je Nikola Katić izbio loptu s crte. U 72. minuti je nakon prekida zaprijetio i Mateta, ali se Grbić nije dao iznenaditi. U 82. minuti domaćin je ipak izjednačio. Nordi Mukiele je lijepo ubacio, a Jonathan Bamba glavom zabio za 2:2.

Ždrijeb skupina EP-a je 23. studenog u Bologni, a na EP-u će sudjelovati 12 reprezentacija koje će biti podijeljene u tri skupine po četiri reprezentacije.