obnova momčadi

Hrvat i Srbin spašavaju Bayern; već ovog ljeta Niko Kovač u München dovodi 'svoje' igrače

15.11.2018 u 18:18

Bionic
Reading

Minhenski Bayern u teškoj je krizi, igračkoj i rezultatskoj, a trener Niko Kovač i dalje 'opasno živi'. Čelnici kluba i dalje ga podržavaju, ali svima je jasno kako momčad treba 'svježu krv' te će ubrzo neka velika imena morati napustiti München...

Njemački su se mediji raspisali kako su čelnici Bayerna odlučni u namjeri da ubrzaju pomlađivanje momčadi. Bez obzira na tešku rezultatsku krizu minhenske momčadi i neizvjesni status Nike Kovača na klupi njemačkog velikana sprema se velika čistka u svlačionici.

Prema nekim najavama gotovo je sigurno da klub napuštaju velikani Franck Ribery (35) i Arjen Robben (34), a na izlaznim je vratima i Robert Lewandowski (30), buntovnik James Rodriguez (27) te Jerome Boateng (30) i kvalitetni, ali ozljedama skloni David Alaba (26).

Mediji bliski Bayernu navode kako za sve njih već postoje 'zamjene' koje su pomno odabrane (stoper Stuttgarta Benjamin Pavard, branič Hoffenheima Kevin Vogt te Bayerov ofenzivni veznjak Kai Havertz), no najveća se prašina podigla oko želje Nike Kovača. Bivši hrvatski izbornik navodno insistira na kupovini dvojice napadača iz njegove bivše momčadi, frankfurtskog Eintrachta.

  • +25
Hrvatski nogometaš Ante Rebić Izvor: Profimedia / Autor: Profimedia

Radi se o hrvatskom reprezentativcu Anti Rebiću (25) te srpskom napadaču Luki Joviću (20) koji ove sezone sjajnu djeluju na terenu. Eintracht je na ljestvici ispred Bayerna, Rebić je u sedam utakmica zabio četiri gola uz dvije asistencije, a Jović je još i bolji, u devet utakmica zabio je isto toliko puta te je trenutno najbolji strijelac Bundeslige!

  • +5
Bundesliga, FC Bayern - SC Freiburg Izvor: Pixsell / Autor: NordPhoto/NordPhoto/PIXSELLNordPhoto/PIXSELL

Problem njihovog transfera u Bayern mogao bi biti dogovor kojeg Bavarci imaju s Bavarcima - već je ovog ljeta Kovač želio dovesti Rebića, no dogovoreno je kako će Bayern ispasti 'korektan' pa neće do kraja 'poharati' svlačionicu Eintrachta. S Jovićem je priča malo kompliciranija, on je u Frankfurt stigao na posudbu iz Benfice i njegov bi ugovor prvo trebalo otkupiti od portugalskog velikana, no prednost u ovom slučaju ima - Eintracht!

Dobro informirani mediji bliski Bayernu ipak navode kako su gore navedena petorica igrača praktički već 'jednom nogom' u Münchenu, pogotovo ako Niko Kovač 'preživi' sve izazove i ostane trener bavarskog velikana. Od ljeta bi onda imao priliku stvarati neki novi Bayern, jer već je dokazao kako mu 'izgradnja' momčadi ide bolje od 'pregovaranja' s uvrijeđenim i egocentričnim zvijezdama...

  • +10
Niko Kovač trener FC Bayerna Izvor: Pixsell / Autor: Sven Hoppe/DPA/PIXSELL

Kako god bilo, Bayernu ne gine podmlađivanje momčadi. Najbolji opis stanja u svlačionici i na terenu ove sezone dao je Kingsley Coman (22) koji je bio brutalno iskren.

'Imamo jako dobru ekipu, ali je malo ostarila', kazao je Francuz kad su ga upitali za razloge lošijih igara Bayerna ove sezone. Pametnome dovoljno jasno...