'ODVJETNIK' ZORAN MAMIĆ

'Maleš laže i mora se ispričati Šimuniću'

02.09.2011 u 09:04

Bionic
Reading

Posljednjih dana pripreme hrvatske nogometne reprezentacije su pale u drugi plan zbog Šimunićevog transfera. Srčani stoper je potpisao za Dinamo, ali njegovi problemi tek su tada počeli

Nije lako ovih dana Josipu Šimuniću. Njegov prelazak u redove Dinama, a ne Hajduka podigao je tenzije prije važnih kvalifikacijskih ogleda 'kockastih'. On sam nekoliko je puta govorio da su u ovome trenutku najvažniji rezultati nacionalne vrste, no njegov vapaj neki pojedinci nisu čuli.

Transparenti mržnje diljem Dalmacije sigurno su utjecali na psihu visokog braniča koji je pred novinarima na tu temu samo prozborio par riječi.

'Jesam, razočaran sam… malo,' rekao je Šimunić u čiju je obranu nakon Malešovog priopćenja stao i sportski direktor Dinama Zoran Mamić.

'Maleš se mora ispričati Šimuniću i navijačima Hajduka. Šimuniću je od života stvorio pakao. Hoffenheim nikada nije potpisao ugovor s Hajdukom. Neka Maleš pokaže potpis Hoffenheima. Nadalje, Šimunić nikada nije rekao da će doći u Hajduk. Bio je gotov samo prijedlog ugovora kojeg nitko nije potpisao,' poručio je preko SN-a mlađi Mamić.

O slučaju 'Šimunić' je prozborio i predsjednik HNS-a Vlatko Marković.

'Sigurno da mu je bila životna želja da zaigra za Dinamo ili Hajduk. Na koji način se sve to riješilo je njegov problem. Sretan sam da je došao u Hrvatsku.'