Uzvrat protiv Viktorije

Maksimir je rasprodan; evo gdje možete gledati povijesnu utakmicu Dinama protiv češkog prvaka

21.02.2019 u 09:49

Bionic
Reading

Punih 49 godina navijači Dinama čekali su ovakvu utakmicu, čekali su dan kada će 'modri' ponovno istrčati na Maksimir u fazi natjecanja koje se popularno naziva 'europsko proljeće.' Uzvratna utakmica 16-ine finala Europske lige, nakon poraza 2:1 u Plzenu kod Viktorije, igrat će se pred rasprodanim Maksimirom (Arenasport 3, 18.55 sati, MAXtv)

Iako je Dinamo na gostovanju u Češkoj imao vodstvo 1:0 na koncu je ipak poražen i jasno je kako u uzvratnoj utakmici 16-ine finala Europske lige igračima Nenada Bjelice neće biti lako. Podsjećamo, minimalna pobjeda Dinama od 1:0 odvela bi 'modre' među 16 najboljih u Europskoj ligi.

Sve utakmice UEFA Europske lige, uključujući sve utakmice Dinama, ekskluzivno možete u HD kvaliteti gledati na MAXtv-u (Arenasport). Više informacija OVDJE

'Ovoj momčadi i ne treba trener kad vidim kako treniraju. Bit će nam potrebno puno koncentracije, strpljivosti. Igramo protiv dobre i iskusne momčadi. Vjerujem u energiju svojih igrača. Pokazali smo da smo kvalitetni i da možemo odigrati dobro svih 90 minuta. Igrači su strašno motivirani', kazao je uoči povijesne utakmice trener Dinama Nenad Bjelica.

Prema posljednjim informacijama sve su ulaznice rasprodane (za sjevernu tribinu u četvrtak ujutro moglo se naći u prodaji još stotinjak ulaznica, op.a.) pa se tako očekuje kako će na stadionu Maksimir biti paklena atmosfera oko 30.000 gledatelja. Jedino će južna tribina, koja je rezervirana za gostujuće navijače, biti poprilično prazna jer se prema najavama očekuje maksimalno 600 navijača Viktorije.

'Imamo veliku motivaciju, još više zbog toga što ćemo igrati pred punim Maksimirom. Atmosfera u momčadi je odlična', kazao je mladi Španjolac Dani Olmo dodavši:

'Viktoria je jaka momčad, nismo imali laku skupinu, ali znamo koliko su Česi opasni. Mi vjerujemo u nas i naš uspjeh. Mnoge legende Dinama nisu mogle igrati ovako velike utakmice. Mi se nadamo prolasku u jednoj velikoj utakmici. Nije važno tko će zabiti, samo da dobijemo', kazao je strijelac jedinog gola Dinama u prvoj utakmici.

Uživajte u sportskom sadržaju u HD kvaliteti slike na MAXtv-u. Aktivirajte sportski paket ili saznajte više informacija o MAXtv-u.

Trener Viktorije Pavel Vrba, koji je medijima poznat i kao bivši češki izbornik, svjestan je što ih čeka na krcatom Maksimiru:

'Poštujem Partizan, ali mislim da je Dinamo ipak kvalitetniji i bolji protivnik. Bit će to teža utakmica nego prošlogodišnja u Beogradu', kazao je Vrba koji je točno prije godinu dana u ovoj fazi natjecanja vodio Viktoriju do prolaska među najboljih 16 klubova Europske lige.

'Ne bih ništa prognozirao, ali poštujem Dinamo, riječ o odličnoj ekipi. No, mi smo fokusirani na sebe i imam povjerenja u svoje igrače.'

Branič češkog prvaka Milan Havel vjeruje u prolaz:

'Znamo da je stadion rasprodan i veselimo se dobroj atmosferi. Neće nam biti lako, ali ova momčad ima dovoljno iskustva i potencijala da prođe dalje.'

  • +12
Viktoria Plzen - Dinamo Izvor: Pixsell / Autor: Igor Kralj/PIXSELL