uzvrat protiv Viktorije

Maksimir ipak neće biti krcat; dvije odluke policije rastužile igrače i navijače Dinama

19.02.2019 u 12:21

Bionic
Reading

Nogometaši Dinama u četvrtak 21. veljače pred gotovo rasprodanim Maksimirom igraju uzvratnu utakmicu 16-ine finala Europske lige protiv Viktorije iz Plzena. No, bez obzira na interes navijača stadion ipak neće biti krcat

Prema najnovijim informacijama stadion sigurno neće biti rasprodan jer policija (MUP), nakon sigurnosnog sastanka, nije prihvatila ideju čelnika Dinama da se u prodaju pusti još oko 4000 ulaznica za južnu tribinu (nogometaši Dinama poraženi 2:1 u prvoj utakmici).

Sve utakmice UEFA Europske lige, uključujući sve utakmice Dinama, ekskluzivno možete gledati na MAXtv-u (Arenasport). Više informacija OVDJE.

Podsjetimo, južna tribina rezervirana je za gostujuće navijače, ali obzirom na slab interes iz Češke ideja čelnika Dinama bila je da se gostujući navijači smjeste na tribinu zapad-dolje.

No, prema najnovijim informacijama iz Češke dolazi između 400 i 600 navijača Viktorije što je, nakon novog sigurnosnog sastanka, dovelo do odluke da cijela tribina jug bude rezervirana za navijače iz Češke.

Kako bi se prodalo još barem dvije tisuće ulaznica za navijače Dinama doznali smo kako je MUP-u predloženo da se na južnoj tribini napravi tzv. tampon zona – ali i ta ideja je odbijena. Dakle, ideja da se na jugu odvoje policijom i redarima navijače Dinama te Viktorije Plzen – glatko je odbijena.

Tako će na stadionu Maksimir ipak biti nešto manje od 30 tisuća gledatelja, a mnogi će navijači Dinama – kako stvari stoje - ostati bez vrijednog papirića (ostalo je tek oko tisuću ulaznica za sjever, op.a.). Tako ispada kako su dvije odluke policije rastužile igrače i navijače Dinama. Ništa od krcatog Maksimira...

No, punih 49 godina navijači Dinama čekali su 'europsko proljeće' i utakmicu koja je s pravom nazvana povijesnom tako da odluka MUP-a sigurno neće pokvariti ugođaj.

Podsjećamo, oni navijači koji neće moći nabaviti svoju ulaznicu za utakmicu Dinamo Zagreb - Viktoria Plzen (21. veljače, 19.00) izravan prijenos mogu gledati na kanalu Arenasport 3 (MAXtv).

  • +12
Viktoria Plzen - Dinamo Izvor: Pixsell / Autor: Igor Kralj/PIXSELL