PRODAN NACIONALNI PONOS

Makedonska legenda izvrijeđala hrvatskog stručnjaka!

21.01.2014 u 11:16

Bionic
Reading

Makedonska rukometna reprezentacija trećim porazom na prvenstvu (27:25 od Islanda) oprostila se od izgleda za nastavak natjecanja na Europskom prvenstvu. Igrači su poraz teško podnijeli, a najglasniji među njima bio je najiskusniji, Branislav Angelovski, koji je usput kritizirao makedonskog izbornika, Ivicu Obrvana

'Razočaran sam igrom na ovoj utakmici, kao i na cijelom prvenstvu. Jeftino smo prodali nacionalni ponos, ono fantastično peto mjesto od prije samo dvije godine. Nepotrebno su letjele glave, igračima su se dijelile putovnice, čime smo narušili ono što smo imali i što smo gradili. Nismo bili čisti pred Bogom, i on nas je kaznio tamo gdje nas je najviše zaboljelo – ozljedom Naumča Mojsovskog', rekao je Angelovski, a prenosi Ekipa.mk.

Kad govori o 'nepotrebnim podjelama putovnica', iskusni Makedonac misli na činjenicu da su par mjeseci prije prvenstva makedonsko državljanstvo dobili igrač Metalurga, Renato Vugrinec (inače, Slovenac rođenjem) te Vardarov igrač Nemanja Pribak, koji je već nastupao za Srbiju. Upravo uvođenje Pribaka u igru Angelovski je ocijenio kao prijelomni trenutak utakmice, i tu se upetljao u ocjenjivanje Obrvanova rada.

'Na ovom susretu, pogrešna izmjena Pribaka nam je prekinula ritam i dovela do poraza', rekao je Angelovski i ironično dodao 'Baš bih htio da mi netko kaže 'trpaj golove' na srpsko-hrvatskom'.

'Trpaj golove', inače je karakteristični povik kojim je prethodni izbornik Makedonije, Zvonko Šundovski, hrabrio svoje igrače. Šundovski trenira Angelovskog u rumunjskoj Konstanti, no iako je očito da najiskusniji makedonski igrač žali za svojim trenerom, nakon petljanja u trenerski posao teško može očekivati poziv od Obrvana. Dakako, ako bivši trener Zagreba ostane izbornik Makedonije i nakon prvenstva.