ODLUČIO JE

Makedonci uvjereni: Červar se vraća na klupu Hrvatske

17.02.2017 u 06:00

Bionic
Reading

Makedonski mediji navode kako je Lino Červar spreman napustiti klupu Metalurga i tamošnje rukometne reprezentacije i prihvatiti poziv da se vrati na klupu Hrvatske. U klubu su mu navodno već pronašli zamjenu...

Portal 24rakomet.mk tvrdi da je Lino Červar već 'prelomio', odlučio je prihvatiti ponudu Zorana Gobca i čelnika HRS-a da se vrati na izborničko mjesto hrvatske rukometne reprezentacije!

Červar je trenutno trener Metalurga i izbornik makedonske reprezentacije, no nikad nije skrivao da bi se želio vratiti u Hrvatsku. Prilika se ukazala nakon otkaza Željku Babiću, HRS traži novog izbornika, nekoga tko će reprezentaciju voditi na EP-u 2018. koje se igra baš u Hrvatskoj. Iako je izvršni dopredsjednik Zoran Gobac potvrdio kako je kontaktirao neke od najvećih trenerskih imena poput Valera Rivere i Ulija Wilbeka, no oni su ponudu - odbili.

Zoran Gobac bio je u Skoplju, sastao se s Červarom i prenio mu razmišljanja čelnika HRS-a. Lino je zatražio nekoliko dana da razmisli, no sad se čini da je odlučio. Vraća se u Hrvatsku!

Makedonski mediji navode kako je Metalurg krenuo u potragu za novim trenerom, navodno će Červara na klupi naslijediti hrvatski stručnjak Zdenko Kordi koji je donedavno vodio našički Nexe.