NACIONAL UBOO KAPITALCA

Majstor futsala u Zagrebu želi europski trofej

26.10.2010 u 15:55

Bionic
Reading

U utorak je u Zagreb posebnim zrakoplovom iz Donetska stigao jedan od ponajboljih svjetskih igrača i donedavni član ukrajinskog Shakhtara Vassoura koji će u predstojećoj sezoni pojačati redove hrvatskog prvaka Nacionala. Vassoura će sutra obaviti liječnički pregled, a svoju premijeru mogao bi imati već u srijedu u Domu sportova kada u Zagreb dolazi Murter u 4. kolu prve lige

Williams Oliveira do Nascimento ili skraćeno Vassoura je jedan od ponajbolji i najatraktivnijih igrača današnjice, igrač koji svojim igrama privlači ljubitelje futsala na tribine. Iako je imao ponude iz ponajboljih europskih klubova, 25-godišnji Vassoura izabrao je Nacional. Po dolasku u zračnu luku Zagreb kratko je prokomentirao svoj dolazak u Zagreb.

'Igrao sam protiv Nacionala prije dvije godine u Ligi prvaka i postigao sam u toj utakmici dva gola. Mislim da je na kraju završilo 4:4, iako je Nacional vodio 4:1. Dobio sam ponudu uprave Nacionala prije mjesec dana i odlučio da je dolazak u redove hrvatskog prvaka moj najbolji potez u ovom trenutku bez obzira na sve ostale ponude. Došao sam po tri trofeja u ovoj sezoni i po onaj europski prije svega. S novim predsjednikom sam i prošle godine dogovarao prelazak u Zagreb, ali mi klauzula u Ugovoru nije dopuštala tu mogućnost.'

Cijeli posao je obavljen pod velom tajni zbog prevelikog interesa za ovog igrača, a uprave Shahktara i Nacionala posao su dogovorile i obavile u samo dva dana.

Nacional je ovim transferom zaključio prijelazni rok u kojem su odlazak Grdovića i Sutona nadomjestili s čak četiri Brazilca. Pored Nenea koji je prošle sezone stigao iz lisabonskog Sportinga, u ovoj sezoni Nacional su pojačali Fernando iz Zaragoze, Diego iz Las Palasa, Vassoura iz Shakhtara i Ramos iz brazilske Cabece. Unatoč fondu od pet inernacionalanih igrača, Nacional u prvenstvu može računati samo na dvojicu, dok u UEFA Futsal Cupu nema ograničenje.

Prvi strateg Nacionala Marinko Mavrović zadovoljan je igrački kadrom s kojim ide u pohod obranu dvostruke krune i final-four UEFA Futsal Cupa:

'Zadovoljan sam igračkim kadrom u ovoj sezoni i moramo biti strpljivi u radu jer pravu igru moje momčadi očekujem za mjesec dana u Elitnoj rundi UEFA Futsal Cupa.'

Ovogodišnje momčad Nacionala je ponajboljih hrvatska momčad svih vremena. Pored navedenih brazilskih velemajstora, Nacional je bogat domaćim klasama poput Koraba Morine, Matije Capara, Jakova Grcića, Kujtima Morine, Daria Šestića, Marina Stojkića, a za najboljeg hrvatskog igrača Tihomira Novaka već su pripremljene ponude najvećih europskih klubova poput Barcelone, Belenensesa i Dinama iz Moskve. Samo plasman na final-four UEFA Futsal Cupa može odgoditi njegov ostanak u Zagrebu do lipnja 2011. godine. Ljubitelji futsala uistinu mogu uživati u igrama Nacionala ove sezone u zagrebačkom Domu sportova.

Igrač koji će donijeti razliku u kvaliteti