TENISKA BAJKA

Majka osvojila US Open, dijete šarmiralo publiku

14.09.2009 u 09:58

Bionic
Reading

Belgijanka Kim Clijsters, koja se povukla iz svijeta tenisa prije gotovo dvije godine, u nedjelju je pobijedila u finalu US Opena Dankinju Caroline Wozniacki 7-5, 6-3, samo 18 mjeseci nakon rođenja djeteta

Belgijanka kojoj je ovo druga titula u New Yorku nakon 2005. pobijedila je 19-godišnju Dankinju, devetu tenisačicu svijeta, nakon sat i pol igre.

Kim je puno mirnija nego ranije

Bivši svjetski broj jedan u ženskom tenisu prekinuo je karijeru u svibnju 2007. Nakon pauze od gotovo dvije godine tijekom kojih se udala i postala majka, belgijska tenisačica vratila se u kolovozu na teniske terene na turnirima u Cincinnatiju i Torontu da bi za US Open dobila pozivnicu.

Clijsters je tako postala prva tenisačica koja je s pozivnicom osvojila US Open i prva mama koja je osvojila grand slam nakon Australke Evonne Cawley-Goolagong u Wimbledonu 1980. godine.

'Za danas smo morali složiti drukčiji raspored spavanja da Jada može vidjeti finale. Mala je stvarno uživala u Neworku i stvarno smo se potrudili da uz treninge stignemo i njoj uljepšati vrijeme u Americi. Biti majka najljepši je osjećaj na svijetu i jedva čekam da se sada vratim u obiteljsku rutinu', govorila je majka dok je kamera bila fokusirana na kovrčavo dijete. Jada je shvatila da je se snima i počela se umiljavati publici. Reakciju nije teško zamisliti, bio je to zaista upečatljiv epilog jedne divne sportske priče koju je posljednja dva tjedna ispisivala sjajna Belgijanka.

Ova je pobjeda osigurala Clijsters i 19. mjesto na novoj WTA ljestvici u ponedjeljak. Tehnički gledano, ona je obranila naslov iz 2005, jer to je posljednji put kada je nastupila u New Yorku. Vjerovali ili ne, prije umirovljenja to joj je bio jedini grand slam naslov karijere. Izgubila je bila pet finala.