već sve bilo dogovoreno

Madridski Real posljednjih dana proživljava teške dane: ovo je novi udarac ponosu 'kraljeva', jer postao je nebitan na nogometnom tržištu?

23.01.2021 u 08:03

Bionic
Reading

Serija loših rezultata, što u domaćem prvenstvu, što u kup natjecanjima (Superkup, Kup kralja) madridskog Reala, očito je poljuljalo i Davida Alabu, 28-godišnjeg austrijskog reprezentativca i braniča Bayerna, koji je ove godine možda i najtraženiji igrač

Znamo da su najskuplji nogometaši oni koji najviše zabijaju, ili barem pripremaju akcije za gol, no ove godine među igračima koje će se najviše tražiti jest Austrijanac David Alaba, stoper minhenskog Bayerna.

Naravno, on je na svojoj poziciji jedan od najboljih na svijetu, ali dodatnu vrijednost daje mu podatak da ovog ljeta može posve besplatno napustiti minhenski klub. A kako mu je vrijednost procijenjena na 65 milijuna eura, jasno je zašto se baš za njime otimaju brojni velikani.

Činilo se da je priča s prelaskom u Real gotova stvar, jer navodno je već dogovorio i 11 milijuna eura godišnje plaće, te sve ostale detalje, ali situacija se zadnjih dan, dva očito promijenila.

Naime, kako javlja Guillem Balague, priznati i cijenjeni španjolski novinar, a koji surađuje i s Sky Sportom, zbog 'nekonkurentnosti Reala', Alaba sada razmišlja o drugim klubovima.

David Alaba još nije pristao pridružiti se Real Madridu. To je, doduše, jedan od klubova za koje je sanjao da će igrati (op.a. drugi je Barcelona), ali shvaća da su izgubili konkurentnost i razmatra druge mogućnosti, poput Liverpoola, PSG-a, Manchester Uniteda, Manchester Ciytja', stoji u objavi Balaguea.

  • +9
Real Madrid - Athletic Bilbao 1:2, Kup kralja, polufinale, 14.1.2021. Izvor: EPA / Autor: Jorge Zapata