ISTRIA WINTER CUP

Mađari silovito krenuli po još jedan naslov

31.01.2017 u 16:42

Bionic
Reading

Prošlogodišnji pobjednik Istria Winter Cupa, mađarski Gyirmot iz Gyora, silovito je krenuo u borbu za još jedan naslov.

Zasluženo je mađarski prvoligaš, koji u drugi dio prvenstva ulazi s posljednjeg mjesta, pobijedio momčad GOŠK-a iz Gabele, prvoligaša Federacije BiH. Mađari su cijelu utakmicu bili nadmoćniji, agresivniji i u napadu konkretniji.

Već u 12. minuti poveli su preko Vassa, koji je iskoristio dobar ubačaj Bebeta, ovogodišnjeg pojačanja iz Senegala. Vass je prihvatio ubačenu loptu i poslao je u suprotni kut mreže ekipe iz Gabele.

Nešto poslije i Bebeto se našao u prilici, ali je bio okrenut leđima i nije uspio zahvatiti loptu u blizini gola. Mađarski nogometaši su nastavil s pritiscima, a u 24. minuti Kiss jednu povratnu loptu šalje tik preko gola. Pokušavali su i igrači GOŠK-a složiti koju akciju, ali su sve svi njihovi pokušaji završavali još daleko od gola protivnika, gdje su u prekidanju akcija prednjačili visoki stoperi mađarskog kluba.

Novu priliku imali su napadači Gyirmota u 24. Minuti, kada Simon gura u priliku Bebeta, čiji udarac vratar Sušac brani.

U 37. minuti Kiss pogađa gredu, a dvije minute kasnije agilni Andras Simon zaustavlja jedan napad GOŠK-a i u prazan prostor gura Bebeta, koji lako pogađa mrežu pored nemoćnog vratara Sušca – 2:0. U cijelom prvom poluvremenu igrači iz Gabele nisu uputili ni jedan ozbiljniji udarac prema vratima Seboka, a Mađari su dobro otvorili i drugo poluvrijeme.

U 49. minuti pred golom GOŠK-a srušen je Csanad Novak, sudac je dosudio kazneni udarac, a odgovornost je preuzeo sam Novak i uspješno pogodio za 3:0.

Nešto kasnije i igrači GOŠK-a su došli do daha, češće su napadali i u 56. minuti Dodik šutira malo pored gola. Nekoliko minuta kasnije još jedna dobra akcija GOŠK-a, ali su Mađari u posljednji tren blokirali pokušaj iznenađenja. Uzvratili su Mađari u 70. minuti preko agilnog Novaka, koji iz neposredne blizine šalje slab udarac vrhom kopačke, što nije moglo iznenaditi vratara Sušca. Pokušao je još jednom na drugoj strani Mišić iz slobodnog udarca, ali samo preko gola.

Završnica dobre utakmice potpuno je pripala mađarskim igračima. U 82. minuti Csiki postiže prekrasan pogodak s dvadestak metara, vratar Sušac je bio zaista nemoćan. Mađari su golijadu završili u 84. minuti kada se nakon brze akcije u strijelce još jednom upisuje Csanad Novak i potvrđuje zasluženu i visoku pobjedu kojom je momčad Gyirmota najavila da želi obraniti trojej osvojen prošle godine na ovom turniru.