Logo (1)

šveđani 'zakuhali'

Mađari izgubili od otpisanih Šveđana i zakomplicirali borbu za polufinale; evo koji je mogući rasplet...

Bionic
Reading

U posljednjoj utakmici 2. kola skupine II drugog kruga natjecanja po skupinama na Europskom prvenstvu za rukometaše domaćin Švedska je u Malmöu svladala Mađarsku 24:18 (10:9), a tim se rezultatom Norveška pridružila Hrvatskoj i Španjolskoj u polufinalu

Nakon što je Norveška nastavila je sa stopostotnim učinkom na Europskom prvenstvu svladavši Island 31:28, za teoretski prolazak u polufinale joj je trebao neuspjeh Mađarske bilo protiv Švedske bilo protiv Portugala u posljednjem kolu u srijedu. Norvežani nisu morali čekati srijedu jer je stigla pomoć od susjeda Šveđana već u utorak navečer...

Dvoboj Švedske, koja je još ranije izgubila sve izglede za polufinale, te Mađarske bio je neizvjestan sve do posljednjih desetak minuta.

Tijekom prvog poluvremena niti jedna reprezentacija nije imala prednost veću od dva gola, a sve do 48. minute igralo se gol za gol. Mađari su bolje otvorili susret, poveli su s dva gola razlike, a onda je Švedska preuzela vodstvo i na poluvrijeme otišla s prednošću 11:10.

Najveća prednost Šveđana iznosila je dva gola, a onda se u završnici igra Mađarske raspala,

Dvanaest minuta i 43 sekunde prije isteka vremena Bence Benhidi je poravnao na 18:18, ali Mađarska do kraja utakmice više nije postigla niti jedan gol, dok je Švedska zabila čak šest!

  • +6
Rukomet, EP, Švedska - Mađarska, 21.1.2020. Izvor: Profimedia / Autor: Jonathan NACKSTRAND / AFP / Profimedia

Lucas Pellas i Jim Gottfridsson su s po pet golova predvodili Švedsku, a četiri je gola postigao Andres Nilsson, dok je kod Mađarske najbolji bio golman Roland Mikler s 14 obrana, a Zoltan Szita je postigao četiri gola.

Situacija u skupini II sada je samo donekle jasnija jer Norvežani su sigurno u polufinalu, a za drugo će se mjesto boriti Slovenci i Mađari. 

Mađare sutra čeka meč s Portugalom u kojem nemaju pravo na pogrešku, ali na ruku im ide i to što je Sloveniji protivnik u posljednjem kolu do sada nedodirljiva Norveška i što ima bolji međusobni omjer. No, Mađarima sve to ništa ne znači ako sutra ne pobijede Portugalce...

Europsko prvenstvo

Skupina 2

Portugal-Slovenija24:29
Norveška-Island31:28
Švedska-Mađarska24:18
Utk.Pob.Ner.Izg.Bod.
1.Norveška44008
2.Slovenija43016
3.Mađarska42024
4.Portugal41032
5.Island41032
6.Švedska41032

Sljedeće utakmice

22.1.Portugal-Mađarska
22.1.Norveška-Slovenija