svladali vallettu

Mađari blizu obračunu s Dinamom u Ligi prvaka: Neće im se dogoditi blamaža u stilu Hajduka...

24.07.2019 u 21:55

Bionic
Reading

Nakon što se obračunao s bugarskim Ludogorecom, pobjedom 3:1 protiv malteške Vallette došao je mađarski Ferencvaroš blizu 3. pretkolu Lige prvaka, u kojem bi ga trebao čekati obračun s Dinamom...

Nacionalni prvak Mađarske ovog ljeta jako dobro gura u kvalifikacijama za Ligu prvaka. Ferencvaroš je u obje utakmice pobijedio favorizirani bugarski Ludogorec u 2. pretkolu, a čini se da neće imati problema ni s Maltežanima, za razliku od Hajduka kojeg je upravo predstavnik ove male zemlje zaustavio u Europi.

Ferencvaroš protiv prvaka Malte Vallette u prvoj utakmici ove srijede nije imao mnogo problema. Jedan gol potigao je Lasha Dvali, a dva Davide Lanzafame, za uvjerljivo vodstvo, a gol Yurija u 85. minuti vratio je nadu gostima, no u uzvratu je jasno tko je izraziti favorit za proći dalje.

Ovaj rezultat posebno je zanimljiv zbog Dinama koji u 3. pretkolu ide na pobjednika ovog dvoboja, što se u ovom trenutku čini kako će biti upravo mađarski prvak.

Naravno, 'modri' još moraju sami izbjeći Hajdukov europski scenarij, s obzirom da su u prvoj utakmici pobijedili gruzijski Saburtalo u Tbilisiju 2:0, istim rezultatom kao i Splićani famozni Gzira United, što se pokazalo nedovoljnim...

Liga prvaka, 3. pretkolo:

Ferencvaroš – Valletta 3:1 (Dvali 19, Lanzafame 36, 59 / Yuri 85)