FF U TEL AVIVU

Maccabi u paklu Nokia Arene razbija Cedevitu!

Bionic
Reading

U krcatoj Nokia Areni, gdje je više od 11 tisuća navijača telaviske momčadi stvorilo paklenu atmosferu, igra se finalna utakmica regionalne ABA lige između Maccabija i Cedevite

1. četvrtina (27:11)

Nošeni nevjerojatnom publikom Maccabi je u utakmicu krenuo uraganski povevši sa 7:0. Nakon još jedne olako izgubljene lopte Cedevite (Opačak) Langford povećava na 15:5, a obzirom da su sljedeća dva ubačaja Cedevite bile trice (Baždarić i Warren) Maccabi samo zahvaljujući tome nakon prvih deset minuta vodi sa 27:11 (moglo je biti puno više!). Kuriozitet prve četvrtine svakako je tek jedna ubačena lopta koja nije bila trica (Chris Owens) uz katastrofalan šut Cedevite za dva od 1-10. Dodajmo tome kako su igrači Cedevite izgubili čak pet lopti.

2. četvrtina39:23 (12:12)
Očito je kako su igrači Cedevite previše impresionirani pravom nogometnom atmosferom u Nokia Areni koju su stvorili navijači Maccabija. Nakon promašenog zakucavanja Dalibora Bagarića snažni Schortsanitis zabija za najvećih 29:11 (+18), no već nakon desetak sekundi malu nadu u povratak dao je Dontaye Draper svojom drugom tricom. No, ubrzo euroligaš Maccabi ubacuje u višu razinu i na polovici druge četvrtine već vodi sa 31:16 (+15). Trener Cedevite Dražen Anzulović prokušava pronaći petorku koja bi pružila snažniji otpor, a dobra vijest je kako su 'crveni ' obranom uspjeli doći do nekoliko lakih koševa. Nakon 20 minuta Maccabi vodi sa 39:23 i samo se možemo nadati puno boljem izdanju Cedevite u nastavku utakmice.
Dodajmo kako je rezultat u drugoj četvrtini je 12:12 što daje nadu igračima Cedevite da se protiv zvijezda Maccabija može igrati.

3. četvrtina 64:47 (25:24)
Petorka Cedevite Draper, Baždarić, Warren, Vukušić i Bagarić započela je treću ključnu četvrtinu, no nije počelo dobro jer Hnedrix već nakon prvog napada ubacuje za 41:23 (+18). Minutu kasnije playmkaer Ohayon ubacuje za najvećih +20 (45:25). Pnini zabija tricu za 48:27, no tricom uzvraća Warren tako da je najvećih 21 razlike stajalo jako kratko na semaforu. Probudio se Chris Warren koji sa četiri trice (ukupno 6-6 za tricu) spušta na 'samo' 13 koševa razlike. Treću četvrtinu Maccabi je završio vodstvom 64:47. Šteta za prvu četvrtinu kada nisu izdržali uragan domaćih.

4. četvrtina
Posljednjih 10 minuta počelo je koš na koš, no nakon teškog promašaja Warrena za tricu te u kontri zakucavanja Hendrixa Maccabi ponovno vodi s 21 poenom razlike, a ubrzo nakon toga razlika je otišla na 78:56 (+22) nakon ubačaja Blua. U paklenoj atmosferi, kako se približavao kraj utakmice, počelo je veliko slavlje u dvorani. U završnici su igrači Cedevite (Bagarić, Vukušić i Petrović) uspjeli malo popraviti dojam i samo je pitanje s kojim će rezultatom završiti.