KLINCI U ZAGREBU

Lupieri i Hromačeva pobjednici Junior kupa

06.12.2008 u 16:44

Bionic
Reading

Tijekom proteklog tjedna u Zagrebu je odigran teniski Junior Cup za uzrast do 18 godina, a osim vrijedne pobjede našeg Antonija Lupierija u subotnjem finalu, naglasimo i veliki uspjeh 13-godišnje Irine Hromačeve pred kojom je očito svjetla budućnost

Antonio Lupieri, 16-godišnji tenisač zagrebačke Mladosti, pobjednik je premijernog izdanja Junior Zagreb Cupa, međunarodnog teniskog turnira za uzrast do 18 godina koji se održavao na igralištima Nacionalnog teniskog centra! U finalu je s uvjerljivih 6:2, 6:2 svladao prvog nositelja, Nijemca Marka Krickovica, te tako ostvario dosad najveći uspjeh u karijeri na natjecanjima ovog ranga. Istovremeno je još jednom potvrdio da je pozivnica za glavni turnir koja mu je dodijeljena došla u prave ruke.

U konkurenciji tenisačica Irina Hromačeva, kojoj je tek 13 godina ali spada među najtalentiranije ruske igračice, zaustavila je niz Dijane Banovec. U finalu je slavila sa 6:1, 6:0 protiv naše tenisačice koja je tijekom ovog tjedna ostvarila nekoliko vrijednih pobjeda, svladavši među ostalima dvije nositeljice.

Rezultati finala:
Lupieri (Hrv) - Krickovic (1, Njem) 6:2, 6:2;
Hromačeva (Rus) - Banovec (Hrv) 6:1, 6:0