svi su zabrinuti

Luka Modrić je sam tražio zamjenu, a Carlo Ancelotti otkriva koliko je ozljeda teška

27.11.2023 u 06:05

Bionic
Reading

Real Madrid je bez problema prošao gostovanje u Cadizu, 'kraljevi' su slavili 3:0, a kapetan hrvatske reprezentacije Luka Modrić (38) asistirao je Rodrygu za 2:0. No, u 70. minuti utakmice Modrić je morao izaći...

Bila je to baš slavljenička utakmica za Luku Modrića (38), oborio klupski rekord, postao je igrač Reala koji je odigrao najviše utakmica nakon napunjenih 35 godina života! Bila je ovo 161. Modrićeva 'veteranska' utakmica, ukupno 504 za Real u karijeri.

Time je naš kapetan zasjeo na prvo mjesto vječne liste Realovih veterana besmrtnika, još je ranije Modrić na toj listi prestigao klupske legende poput Puskasa (120 nastupa), Di Stefana (99), Genta (69), Cannavara (37), Santillane (23)... A sad je s trona 'pao' i Francisco 'Paco' Buyo, golman koji je od 1986. do 1997. bio članom Reala, a nakon 35. rođendana je sakupio 160 utakmica za 'kraljeve'.

Uz to je Luka Modrić na utakmici protiv Cadiza u još jednoj kategoriji ispisao povijest. Postao je drugi najstariji igrač Reala koji je upisao nastup u prvenstvu. S 38 godina i 78 dana i tu je 'preskočio' Francisca Buya, a ispred njega ostao je samo legendarni Ferenc Puskas, koji je zaigrao s 38 godina i 233 dana.

  • +13
Cadiz - Real Madrid, španjolska liga, 26.11.2023. Izvor: EPA / Autor: ROMAN RIOS

Modrić je u 64. minuti asistirao Rodrygu za vodstvo 2:0, a samo šest minuta kasnije morao je napustiti teren. Umjesto njega je u igru ušao Dani Ceballos.

Španjolski mediji navode kako je Modrić sam tražio zamjenu zbog 'zatezanja u mišiću', a trener Carlo Ancelotti ekspresno je reagirao i našeg veterana izvukao s terena.

Dobra je vijest, tvrde Španjolci, da je Luka samostalno napustio travnjak i nije vidljivo šepao. No, u tim je trenucima bio još vruć i bilo kakve prognoze su, barem za sada, samo u sferi nagađanja.

Tportal SPORT je i na WhatsAppu

Želite li pogledati VIDEO svih golova iz SuperSport HNL-a i Kupa te dobivati najvažnije vijesti iz sporta: Zapratite tportalov kanal OVDJE i kliknite 'Prati'

Nakon utakmice je trener Reala Carlo Ancelotti prvo odgovarao na pitanja vezana baš za ozljedu Luke Modrića.

'To je preopterećenje mišića. Samo to', kazao je Ancelotti pokušavajući sakriti zabrinutost, a potom je nastavio:

'Modrić je bio jako dobar. Danas je igrao na drugoj poziciji, bio je vrlo dobar u obrani', zaključio je Ancelotti koji si jednostavno ne može 'priuštiti' još jednu ozljedu u veznom redu jer su izvan momčadi do daljnjeg Camavinga, Tchouameni i Güler.

'Kraljeve' već u srijedu (29. studenog) čeka utakmica Lige prvaka, na Santiago Bernabeu stiže Napoli. Ovo je važna utakmica bez obzira na to što je Real osigurao plasman u sljedeći krug jer odlučuje o prvom mjestu u skupini pa će Ancelotti protiv Napolija izvesti najjači raspoloživi sastav. Nadamo se s Lukom Modrićem u prvih 11...

Standings provided by Sofascore