španjolska liga

Luka Modrić srušio rekord i asistirao u pobjedi Reala pa izašao zbog ozljede

26.11.2023 u 21:05

Bionic
Reading

Španjolski nogometni velikan Real Madrid preuzeo je vrh Primere nakon što je u susretu 14. kola nacionalnog prvenstva na gostovanju pobijedio Cadiz 3:0

'Kraljevski klub' je poveo već u 14. minuti golom Rodryga, a isti je igrač u 64. minuti na asistenciju Luke Modrića zabio za 2:0. Sjajnu predstavu Rodrygo je okrunio u 74. minuti asistencijom za Judea Bellinghama za konačnih 3:0.

Kapetan hrvatske reprezentacije za goste je igrao do 70. minute kada je umjesto njega u igru ušao Dani Ceballos.

I baš je ta zamjena zabrinula navijače Reala, jer dio španjolskih medija tvrdi kako je Luka Modrić igru napustio zbog navodne ozljede. Navodno je osjetio 'zatezanje u mišiću' pa ga je trener Carlo Ancelotti iz predostrožnosti odlučio odmoriti.

  • +13
Cadiz - Real Madrid, španjolska liga, 26.11.2023. Izvor: EPA / Autor: ROMAN RIOS

Inače, Modrić je oborio klupski rekord, postao je igrač Reala koji je odigrao najviše utakmica nakon napunjenih 35 godina života! Bila je ovo 161. Modrićeva 'veteranska' utakmica, ukupno 504 za Real u karijeri.

Time je naš kapetan zasjeo na prvo mjesto vječne liste Realovih veterana besmrtnika, još je ranije Modrić na toj listi prestigao klupske legende poput Puskasa (120 nastupa), Di Stefana (99), Genta (69), Cannavara (37), Santillane (23)... A sad je s trona 'pao' i Francisco 'Paco' Buyo, golman koji je od 1986. do 1997. bio članom Reala, a nakon 35. rođendana je sakupio 160 utakmica za 'kraljeve'.

Uz to je Luka Modrić na utakmici protiv Cadiza u još jednoj kategoriji ispisao povijest. Postao je drugi najstariji igrač Reala koji je upisao nastup u prvenstvu. S 38 godina i 78 dana preskočio je Francisca Buya, a ispred njega ostao je samo legendarni Ferenc Puskas, koji je zaigrao s 38 godina i 233 dana.

Tportal SPORT je i na WhatsAppu

Želite li pogledati VIDEO svih golova iz SuperSport HNL-a i Kupa te dobivati najvažnije vijesti iz sporta: Zapratite tportalov kanal OVDJE i kliknite 'Prati'

Standings provided by Sofascore