tko je tu lud?

Luka Modrić izazvao je totalni kaos; više nema koronu i već bi u nedjelju mogao zaigrati za Real, ali pojavio se nevjerojatan problem...

18.12.2021 u 08:07

Bionic
Reading

Španjolski mediji bliski Real Madridu objavili su kako je hrvatski kapetan i veznjak Real Madrida Luka Modrić negativan nakon drugog PCR testa. Podsjetimo, u srijedu je potvrđeno kako je Modrić pozitivan na koronavirus, a samo dva dana kasnije s njim je sve u redu

S obzirom na velik broj zaraženih u redovima Real Madrida, u 'kraljevskom klubu' su se ponadali da će Luka Modrić nakon ovog negativnog testa moći zaigrati u nedjeljnoj utakmici koju Real igra na Santiago Bernabeu protiv Cadiza.

I tu počinje totalna zbrka zbog različitih zakona i propisa koji se odnose na COVID protokole u Španjolskoj. Naime, svaka regija ima drugačije odredbe i više nikome nije jasno što se događa.

Protokol La Lige navodi da ako je igrač pozitivan, mora ostati izoliran 10 dana bez obzira na to je li u međuvremenu dobio negativan test na COVID.

No, u isto vrijeme madridske gradske vlasti propisuju da se svaka cijepljena osoba koja je bila pozitivna može nesmetano vratiti na posao čim na testu bude negativna. Bez ikakvih dodatnih izolacija...

To znači da bi kapetan 'vatrenih' mogao zaigrati već u nedjelju protiv Cadiza jer se ta utakmica igra u Madridu, na području autonomne Zajednice Madrida.

Ali, samo tri dana kasnije (srijeda, 22. prosinca) Real gostuje kod Athletica u Bilbau. Tamo vrijede pravila koja je odredilo Ministarstvo zdravstva baskijske vlade, a ona traže da svatko tko je bio zaražen mora u karantenu na najmanje deset dana, bez obzira na nove negativne testove!

Tako bi Modrić zbog neujednačenih pravila mogao za Real igrati već u nedjelju, ali ne i tri dana kasnije!