nije ih mogao zaobići

Luka Modrić i Niko Kovač neočekivano su se našli u središtu pažnje nakon što je Francuz potpisao ugovor od 100 milijuna eura

13.06.2022 u 10:57

Bionic
Reading

Aurelien Tchouameni (22) novo je pojačanje madridskog Reala. Mladi veznjak je na Santiago Bernabeu stigao iz Monaca u transferu vrijednom 100 milijuna eura (80 milijuna odštete plus 20 milijuna bonusa), te je otkrio da u cijeloj priči važnu ulogu imaju bivši hrvatski izbornik Niko Kovač i kapetan 'vatrenih' Luka Modrić

Aurelien Tchouameni (22) predstavljen je u Madridu, francuski reprezentativac je za Real službeno potpisao istog dana kad je i Luka Modrić odlučio još godinu dana nositi dres 'kraljeva'. I da, Tchouameni je doveden kao Modrićev nasljednik, no u njegovoj je karijeri važnu ulogu imao još jedan Hrvat, bivši izbornik 'vatrenih' Niko Kovač.

Naime, Tchouameni je karijeru započeo u Bordeauxu iz kojeg je u siječnju 2020. godine stigao u Monaco za 18 milijuna eura. I baš je Niko Kovač prepoznao njegov potencijal te ga je 'pogurao' u prvu momčad 'kneževa'. Pod njegovim je vodstvom Tchouameni postao jedan od najboljih veznjaka francuske lige te je dobio poziv u reprezentaciju.

'Ostvario je sjajan napredak. Sluša sve što mu se kaže, želi učiti i napredovati iz dana u dan. Uz to je jako skromna osoba, pred njim je sjajna karijera', pričao je Kovač u danima kad je vodio Monaco.

Prisjetio se i Tchouameni svog nekadašnjeg trenera. I to kakvim riječima!

'Moj najbolji trener? Bez dvojbe je to Niko Kovač', kazao je Tchouameni i nastavio:

'Kad je Kovač došao u Monaco ja sam bio dječak. A pod njegovim sam vodstvom postao muškarac. Pokazao mi je da je obrana umjetnost, on me učinio igračem kakav sam danas.'

Da, sjajni se defenzivni veznjak nije mogao bolje odužiti Kovaču koji je nakon ovih riječi sigurno ponosan. I ima razloga za to.

Ali, nije Niko Kovač jedini Hrvat kojem se Tchouameni divi. Istaknuo je svoja dva nova suigrača, veterane Real Madrida Luku Modrića i Karima Benzemu.

'Ono čemu se divim kod ovakvih igrača je njihova dugovječnost na najvišoj razini! Nije svima dano da u toj životnoj dobi toliko nastupaju, kao Luka Modrić ili Karim Benzema', kaže Tchouameni i dodaje:

'Mislim da Modrić ima 36 godina i još uvijek u Ligi prvaka igra na fantastičnoj razini. Možemo govoriti i o Cristianu Ronaldu koji je i dalje na vrhunskoj razini, unatoč poodmaklim godinama. To je plod njihovog napornog rada i izvor motivacije za mnoge igrače. Čast mi je što ću imati priliku igrati uz Modrića i Benzemu u Realu.'