UTORAK JE 'DAN D'

Luka Božić je prelomio, spreman je povesti Zadar i u novoj sezoni

06.08.2023 u 16:52

Bionic
Reading

Najbolji igrač Zadra te MVP ABA lige i finala prvenstva Hrvatske prošle sezone, Luka Božić, spreman je ostati na Višnjiku i povesti momčad Danijela Jusupa u nove pobjede.

Kako neslužbeno doznaje Sport023, konačna odluka trebala bi pasti u utorak. Do tada je još uvijek otvorena mogućnost da na adresu bjelovarskog košarkaša stigne konkretna ponuda kluba iz Eurolige, koju "ne bi mogao odbiti". Sve ostale ponude, premda financijski znatno izdašnije od Zadrove, Luka je za sada prekrižio.

No, osim ta dva dana euroligaškog iščekivanja, Božića od ostanka u Zadru dijeli još jedna "sitnica". Naime, iznos za kojega bi Luka trebao potpisati novi jednogodišnji ugovor sa Zadrom nadilazi okvire klupskog budžeta predviđenog za nadolazeću sezonu. A da bi se to "probijanje" budžeta ostvarilo, potrebna je suglasnost Nadzornog odbora.

Dakle, u tom slučaju na potezu bi bila petorka Dino Martinović, Davor Karlović, Siniša Pećanac, Dario Kljajić i Arsen Travica.

- Teško mi je zamisliti Zadar bez Luke. Već sam rekao da je on "trademark" ovog Zadra, koji je prošle sezone ostvario ono što je i da zato zaslužuje da ga sačekamo i da uložimo sve napore da ga zadržimo. Prema tome, do utorka nećemo razmišljati o drugim mogućnostima i nadam se da ćemo ga uspjeti zadržati - kratko je poručio trener Zadra Danijel Jusup.

Svakako, najveća ljetna "transfer sapunica" trebala bi se, na ovaj ili onaj način, rasplesti kroz sljedećih nekoliko dana. Ako se ne umiješa neki euroligaš, a NO pristane na Božićeve uvjete, Zadar će i službeno kompletirati roster za novu sezonu već početkom kolovoza. U protivnom, Jusup i njegovi suradnici morat će još dodatno "kemijati" kako bi pronašli formulu za nadoknaditi odlazak ključne figure.