RAFAELU CRVENI KARTON

Luiz je zbog ovog osmijeha postao nogometni antijunak

06.05.2013 u 09:57

Bionic
Reading

Pogotkom Juana Mate u 87. minuti, Chelsea je pobijedio novog prvaka Manchester Uniteda na Old Traffordu s 1:0 u derbiju 36. kola engleskog prvenstva. No, 'potez' utakmice bila je sramotna Luizova gluma zbog koje je rafael u 89. minuti morao napustiti travnjak

Utakmica je bila puno važnija za goste iz zapadnog Londona, jer su 'crveni vragovi' još ranije osigurali svoj 20. naslov državnog prvaka, dok momčad Chelseaja lovi pozicije koje vode u Ligu prvaka iduće sezone. S ovom vrlo važnom pobjedom je Chelsea skočio na 3. mjesto na ljestvici, s bodom više i utakmicom manje od Arsenala.

Na terenu se dosta osjetilo da je gostima ogled puno važniji. Chelsea je pokazao više želje, češće je, konkretnije i opasnije napadao nego domaća momčad. Gosti su imali veći posjed lopte (52 posto), više udaraca u okvir (5-4) i izvan okvira gola (9-6). No, pobjedu su osigurali tek u samoj završnici, u 87. minuti. Ramires je u poziciji za šut fino odigrao povratno za Oscara, koji je na lijevoj strani poslužio Matu, a ovaj je tukao kroz noge Jonesa. Lopta se od vranice odbila u mrežu za veliko slavlje gostiju.

Prije toga je Chelsea najbliže postizanju pogotka bio još u 13. minuti, kada je nakon udarca Oscara domaći vratar Lindegaard odbio loptu u vratnicu.

Ne znamo je li Alexu Fergusonu, menadžeru domaće momčadi, bio poznat podatak da je Wayne Rooney zabio čak 48 golova u utakmicama Premierlige u nedjelju, više od bilo kojeg drugog igrača. U svakom slučaju, Ferguson je Rooneyja na travnjak poslao tek u 69. minuti, ali niti on nije baš unaprijedio napadačku igru domaćina.

U 89. minuti je domaćin ostao bez isključenog Brazilca Rafaela, koji je morao ranije iz igre jer je udario po nozi svog sunarodnjaka Davida Luiza bez lopte. Bio je to prvi crveni karton ove sezone za Manchester United, jedinu momčad do nedjelje bez isključenja u Premiershipu ove sezone.