BOGAT PROGRAM

Luda večer za hrvatski nogomet; u akciji Dinamo, Hajduk i Osijek!

27.07.2017 u 06:58

Bionic
Reading

U četvrtak su u akciji tri hrvatska nogometna kluba. Pred Dinamom, Hajdukom i Osijekom su prve utakmice trećeg pretkola Europske lige. Nadajmo se da će se uspjesi naših momčadi u Uefinim natjecanjima nastaviti

Pred hrvatskim nogometnim zaljubljenicima bogata je večer. Rijeka je u srijedu ostvarila sjajan rezultat u kvalifikacijama za Ligu prvaka, a naša ostala tri predstavnika bore se u pretkolima Europske lige.

PSV - OSIJEK (Philips stadion, 19 sati)

Osijek je u Europi već nanizao andorsku Santa Colomu i švicarski Luzern, ali su atmosferu u svlačionici donekle pokvarili prvenstveni posrtaji (dva remija). Ipak, Europa je nešto drugo i ne treba sumnjati kako će hrvatski predstavnik letjeti protiv uglednog domaćina.

'Po svim parametrima PSV je najtrofejniji i najveći klub koji je ikada igrao s Osijekom. Naš suparnik je brza momčad, takav je i travnjak u Eindhovenu. Pred nama je zahtjevna utakmica, želimo biti tvrd orah i za to se pripremamo,' najavio je trener Zoran Zekić i dodao:

'PSV je veliki favorit, ali imamo i mi svoje ambicije, i želje, nismo se predali unaprijed. Ovakve utakmice igrači čekaju cijeli život. Želimo izboriti rezultat koji bi ostavio neizvjesnost za Gradski vrt koji bi u tom slučaju bio ispunjen do posljednjeg mjesta.'

  • +3
Europska liga, 2. pretkolo: Osijek - Luzern Izvor: Pixsell / Autor: Marko Mrkonjic/PIXSELL

Kolika je snaga PSV-a dovoljno govori da mu je godišnji proračun 100 milijuna eura, ali u Osijeku vjeruju u senzaciju i kako će odluka pasti u uzvratu 3. kolovoza.

BRÖNDBY - HAJDUK (stadion Bröndbyja, 20 sati)

Hajduk je na siguran način prošao bugarski Levski, a ni kiks u Zaprešiću (2:2) nije pokvario raspoloženje u svlačionici 'Majstora s mora'. Nema osobe na Poljudu koja nije uvjerena u odličnu partiju, a time i dobar rezultat u Danskoj.

'Lijepo je čuti da kolega Zorniger misli da smo favoriti, hvala mu na tome. Imamo naporan ritam, ali dobro smo se pripremili za meč i nadam se najboljem kroz 180 minuta', pričao je trener 'bilih' Joan Carrillo koji je tijekom ovih dana ponavljao:

'Znamo sve o njima, igraju okomito, drže visok ritam. Sigurno ćemo imati svoje prilike, a moramo biti i pametni i tada smo mi favoriti. Igrači znaju da uz našu dobru igru nakon dvije utakmice prolazimo dalje.'

  • +3
Europska liga, 2. pretkolo: Hajduk - Levski Izvor: Pixsell / Autor: Ivo Cagalj/PIXSELL

Dodajmo kako Danci imamu velike ambicije u Europi. Doveli su pojačanja za 3,5 milijuna eura, a to govori da su ozbiljan klub koji čak plaća odštete da bi osnažio momčad. Ni oni ne pomišljaju da zapnu u trećem pretkolu.

DINAMO - ODDS (Maksimir, 20.45)

Na prvi pogled Dinamo ima najlakši posao na početku svoje europske avanture (nije igrao u prethodnim pretkolima). I Norvežani sami kukaju da igraju očajno, a posebno su sterili u napadačkom dijelu. Mnogi navijači 'modrih' vjeruju kako bi Dinamo čak mogao do rezultata s kojim bi uzvrat u Norveškoj bio formalnost. No trener Mario Cvitanović je oprezan.

'Bez uvijanja u celofan, i bez nekih riječi koje bi mogli povrijediti bio koga, mislim da je to jedna jako dobra ekipa. Znamo što mogu, koje su njihove karakteristike, u fazi obrane i u fazi napada. Međutim, opet se vraćam na nas, jako je bitno, gotovo presudno da igramo kako se dogovorimo, kako treniramo i kako pripremamo ovu utakmicu', pričao je strateg Dinama te nastavio:

'Naravno da ih respektiramo, imaju dobrih i loših stvari, međutim mi se moramo postaviti kao ekipa koja želi prolaz, koja želi pobjedu. Trebamo dati sve od sebe, biti zadovoljni da se na kraju utakmice možemo pogledati lice u lice i da smo sve dali. Sve je fokusirano na ovu utakmicu i moramo biti spremni na sve.'

  • +3
Trening ODDS-a na Maksimiru Izvor: Cropix / Autor: Krajac Damir / CROPIX

Inače, u Dinamu žele da igrači igraju u ugodnom okruženju, pristojno popunjenom Maksimiru pa su i ulaznice jeftine, između 10 i 30 kuna.