europska liga

Lovro Majer s Rennesom je sredio kijevski Dinamo i osigurao drugi krug Europske lige, a isto su napravili Fener i Freiburg

13.10.2022 u 22:21

Bionic
Reading

Nogometaši Rennesa, Fenerbahčea i Freiburga osigurali su plasman u drugi krug Europske lige nakon što su u susretima 4. kola upisali nove pobjede

Rennes je u susretu 4. kola B skupine u Varšavi pobijedio kijevski Dynamo 1:0, a gol odluke zabio je Christopher Wooh u 48. minuti. Assignon je bacio iz kornera, a Wooh zabio za 1:0.

Hrvatski veznjak Lovro Majer igrao je za Rennes cijeli susret.

Gostujuću pobjedu ostvario je i Fenerbahče koji je porazio AEK Larnacu 2:1 u susretu s tri jedanaesterca i jednim crvenim kartonom.

Fener je poveo u 16. minuti golom Joao Pedra, izjednačio je Ivan Tričkovski iz kaznenog udarca u 52. minuti, no goste je u novu prednost doveo Michy Batshuayi u 80. minuti iz novog kaznenog udarca. U 85. minuti AEK je ostao s igračem manje nakon što je Angel Garcia skrivio jedanaesterac. Pucao je Enner Valencia, ali je Kenan Pirić obranio njegov udarac.

  • +7
Dinamo Kijev - Rennes, Europska liga, 13.10.2022. Izvor: Profimedia / Autor: JANEK SKARZYNSKI / AFP / Profimedia

Nakon četiri kola Rennes i Fenerbahče vode s po 10 bodova i osigurali su prolaz, no još je upitno tko ide direktno u osminu finala, a tko u play-off. Pitanje pobjednika skupine možda će se razriješiti u idućem kolu kad se ova dva kluba sastaju u Istanbulu. AEK drži treće mjesto s tri boda, dok je Dynamo upisao i četvrti poraz.

Prolaz dalje je osigurao i Freiburg koji je u skupini G na gostovanju porazio Nantes 4:0, a golove su zabili Lukas Kubler (26), Michael Gregoritsch (71), Moses Simon (82-ag) i Wooyeong Jeong (87).

U drugom susretu Karabag i Olympiakos su odigrali 0:0. Filip Ozobić je za domaći sastav igrao od 62. minute, dok je Šime Vrsaljko igrao cijeli susret za goste.

Freiburg vodi na ljestvici s 12 bodova ispred Karabaga (7), Nantesa (3) i Olympiakosa (1).

Arsenal je u susretu 4. kola A skupine na gostovanju pobijedio Bodo/Glimt 1:0 nakon što je prošlog tjedna na svom travnjaku slavio 3:0. Gol odluke zabio je Bukayo Saka u 24. minuti.

Na ljestvici vodi Arsenal s devet bodova, Bodo/Glimt i PSV imaju po četiri boda, a Zurich je upisao tri poraza.

  • +7
Real Betis - AS Roma, Europska liga, 13.10.2022. Izvor: EPA / Autor: Jose Manuel Vidal

U derbiju kola skupine C Real Betis i Roma su odigrali 1:1 nakon što su Španjolci slavili na Olimpicu 2:1.

Joaquin Sanchez je u 34. minuti doveo domaćine u vodstvo, a izjednačio je Andrea Belotti u 53. minuti.

Na ljestvici vodi Betis s 10 bodova, Ludogorec i Roma imaju po četiri, a HJK je na nuli.