NAJBOLJI U NIZOZEMSKOJ

Lovrenov klub doveo najtraženijeg srpskog igrača

08.07.2014 u 19:32

Bionic
Reading

Dušan Tadić (25) bio je najtraženiji igrač naših istočnih susjeda ovoga ljeta, a na kraju je njegove usluge osigurao Southampton, i dalje aktualni klub našeg Dejana Lovrena

Visina odštete nije službeno objavljena, ali engleski mediji barataju sa svotom od 10.9 milijuna funti. Tadić je prvo Southamptonovo pojačanje otkako je u lipnju Ronald Koeman naslijedio Mauricia Pochettina na menadžerskoj klupi.

"Sveci", čije boje brani hrvatski reprezentativac Dejan Lovren, su sada u procesu pojačavanja momčadi nakon prodaje triju zvijezda kluba, Lukea Shawa, Adama Lallane i Rickiea Lamberta.

- Ovo je zaista lijepi klub o kojem sam čuo puno lijepih stvari – rekao je Tadić po potpisivanju četverogodišnjeg ugovora.

Tadića je Koeman doveo kao zamjenu za Lallanu, a može igrati i na lijevoj i na desnoj strani veznog reda. Prošle je sezone za Twente postigao 16 golova u 33 ligaške utakmice. Zašto je bio toliko tražen preko twittera otkriva statistička baza portala WhoScored. Riječ je o igraču koji je u nizozemskoj ligi suigračima stvorio daleko najviše prilika za gol.