POTPISAN UGOVOR

Lovrek i službeno novi član Sydneyja

05.07.2012 u 09:21

Bionic
Reading

Bivši nogometaš Zagreba i Hajduka, koji je zadnju sezonu proveo u Kini, Kruno Lovrek, dogovorio je jednogodišnju suradnju s australskim Sydneyem

Australski klub u srijedu je objavio da je Lovrek potpisao ugovor na jednu sezonu, te postao peto pojačanje momčadi u ovom prijelaznom roku. Nekadašnji U21 hrvatski reprezentativac u 32. godini nakon uspješnih epizoda u Južnoj Koreji i Kini, karijeru je odlučio nastaviti u Australiji. U Sydneyu je boravio nekoliko dana kako bi se upoznao s klupskim ambicijama i obavio liječnički pregled, a trener Ian Crook vrlo je zadovoljan ovom akvizicijom.

'Njegov učinak u dosadašnjoj karijeri dovoljno govori. Može igrati na poziciji napadača, ali i nešto povučenije kao playmaker. Upravo smo takvog igrača tražili. Inteligentan je i tehnički potkovan pa sam oduševljen što nam se pridružio. Također, radi se o iskusnom nogometašu koji mi se svidio u razgovoru jer je pokazao skromnost i spremnost na rad i učenje', izjavio je Crook.

Inače, Lovrek je s južnokorejskim Jeonbukom osvojio nacionalno prvenstvo i igrao finale Azijske Lige prvaka, a sada želi i trofeje u Australiji.

'Vrlo sam sretan što sam u Australiji i što ću igrati za Sydney. Jednu stvar mogu garantirati navijačima, a to je moj stopostotan angažman u svakoj utakmici. Vjerujem da ova momčad ima potencijal za fantastičan rezultat. Kroz razgovor s trenerom shvatio sam što traži od mene i momčadi, a moje prve impresije o cijelom klubu su vrlo pozitivne', poručio je Lovrek.