ABA LIGA - 8. KOLO

Loša večer, Cibona i Split poraženi

10.11.2012 u 19:58

Bionic
Reading

Hrvatski predstavnici u ABA ligi Cibona i Split upisali su poraze u 8. kolu toga natjecanja. Bolji od njih bili su Radnički odnosno Krka

Košarkaši Cibone izgubili su od Radničkog s 85:81. Gosti iz Kragujevca su tako, baš kao i prošle sezone, napustili Draženov dom pobjednički.

Praktički je cijela utakmica bila vrlo neizvjesna, a četvrtom porazu Cibone su na koncu najviše kumovale silne promašene trice u završnici. Promašivali su Marčinković, Strawberry, Carter, Mašić...

Prvo je ime kod 'vukova' s 20 koševa (šut 7-12 za dva poena) i četiri skoka bio Andrija Žižić, kojem se u dobroj igri s 15 koševa priključio Ante Mašić. Kod pobjednika je briljirao Amerikanac Terrico White koji je utakmicu završio s 36 koševa i osam skokova, te valorizacijskim indeksom 49!

'Nismo uspjeli odigrati svih 40 minuta onako kako smo zamislili. Prvo poluvrijeme odigrali smo dosta agresivno, imali smo 10 skokova u napadu a u drugom poluvremenu smo imali nula skokova u napadu što nas je koštalo pobjede. Uz loš šut za tri poena poklopila se i odlična predstava Whitea. Ne sjećam se kada je u zadnje vrijeme neki igrač tako odigrao u Zagrebu,' rekao je trener Veljko Mršić.

'Loše smo startali u sezonu i trebala nam je jedna pobjeda u gostima. Znali smo da je Cibona opasna, no uz fenomenalnu igru Whitea koji je bio briljantan uspjeli smo dobiti Cibonu u gostima što nije mala stvar. Dugo sam čekao Whitea da proigra iako Uprava kluba nije bila strpljiva. On je budući NBA igrač,' izjavio je Nikolić.

Split je u Novom Mestu poražen od Krke sa 79:68. Ključnom se pokazala treće četvrtina koju su domaći dobili s 24:13 od čega se 'žuti' s Gripa više nisu uspjeli oporaviti.

Slovensku je momčad predvodio naš Jakov Vladović s 15 koševa, osam asistencija i četiri skoka, dok je Jure Lalić dodao 14 poena i tri uhvaćene lopte.

Kod Splićana je s 21 košem i sedam skokova najbolji bio Toni Dijan, a Srđan Subotić se istaknuo s 18 poena. Split nakon osam kola ima tri pobjede i pet poraza.

ABA liga, 8. kolo:
Cibona - Radnički 81:85
Krka - Split 79:68