NHL DOIGRAVANJE

Los Angeles poveo protiv branitelja naslova

25.05.2014 u 11:04

Bionic
Reading

Los Angeles Kingsi pobijedili su u svom Staples Centeru Chicago Blackhawkse 4-3 (1-2, 2-0, 1-1) i poveli s 2-1 u pobjedama u finalu doigravanja Zapadne konferencije u NHL ligi…

Jonathan Toews, kapetan Chicaga, zabio je prvi gol na utakmici s igračem manje u 6. minuti, ali je Slava Vojnov samo 50 sekundi kasnije poravnao na 1-1. Toews je drugim pogotkom na utakmici, a osmim u ovom doigravanju, osigurao prednost braniteljima naslova Chicago Blackhawksima nakon prve trećine.


U drugom periodu su Jeff Carter i Tyler Toffoli bili strijelci za domaćine. Carter je uz jedan pogodak upisao i dvije asistencije u ovoj utakmici. Ukupno na svom kontu ima 8 golova i 11 asistencija u doigravanju, odnosno 19 poena, jedan manje od slovenskog suigrača Anžea Kopitara, koji u ovoj utakmici nije upisao niti jedan poen. Toffoli je, pak, zabio šest golova u doigravanju. U seriji protiv Chicaga bio je strijelac u sve tri utakmice.

Drew Doughty u 12. minuti trećeg perioda je povećao prednost Kingsa na 4-2, da bi Petrick Sharp pet sekundi prije kraja samo ublažio poraz Chicaga.

Četvrta utakmica u seriji igra se u noći s ponedjeljka na utorak u Los Angelesu.

NHL doigravanje, finale Zapadne konferencije:

Los Angeles – Chicago 4-3

Los Angeles vodi 2-1 u seriji