OPTIMIZAM S POKRIĆEM

Lončar i Nicević: Došlo je vrijeme za medalju

22.07.2009 u 14:32

Bionic
Reading

Hrvatska košarkaška reprezentacija nakon okupljanja i tri dana provedena u Zagrebu odlazi u Selce gdje će nastaviti s pripremama za Europsko prvenstvo koje 7. rujna počinje u Poljskoj. U srijedu su prije puta pred novinare izašli član stručnog stožera Tomislav Mijatović te centarski dvojac Krešimir Lončar i Sandro Nicević

Izabranici Jasmina Repeše u utorak i srijedu su obavili laboratorijske pretrage te napravili testove na Kineziološkom fakultetu, a nastavak priprema slijedi u Selcu.

'Napravili smo pretrage i testove i rezultati se obrađuju te ćemo sukladno njima prilagoditi pripreme svakom pojedincu. Zasad nas ozljede zaobilaze i nema nikakvih problema', rekao je u uvodu jedan od Repešinih ljudi od povjerenja, Tomislav Mijatović.

Nakon njega red je došao na centre Krešimira Lončara i Sandra Nicevića, koji prije Eura ne moraju razmišljati o traženju novog kluba, jer imaju sigurne ugovore s ruskim Uniks Kazanom odnosno talijanskim Benettonom.

'Moramo si postaviti ciljeve, jer bez toga nema nikakvog smisla. To je zlato ili neka od medalja. Vrijeme je da konačno nešto napravimo, pravi rezultat koji bi dao zamah košarci,' rekao je Lončar.

'Tu je pet-šest reprezentacija koje konkuriraju za neku od medalja. Rusi su recimo oslabljeni jer nema Holdena i Kiriljenka, ali i ostali koji igraju za njih su jako dobri. Danas svi igraju košarku', dodao je.

Ni Sandro Nicević nije povukao ručnu. I on smatra kako je Hrvatska dovoljno moćna da se popne na jedno od postolja.

'Ako budemo na razini kao što smo igrali u atenskim kvalifikacijama za Olimpijske igre, ako pokažemo jednaku agresivnost i želju kao tada, možemo doći do medalje. U Pekingu smo došli malo ispuhani nakon što smo prošli sjajno kroz kvalifikacije, jer nam je sam plasman bio dovoljan, ali sada je cilj medalja.'

Obojica se slažu da je uspjeh bilo koja medalja, a minimalni cilj da se izbori plasman na Svjetsko prvenstvo, na koje vodi šesto, a možda i sedmo mjesto na Eurobasketu. Sve ispod toga bi se tretiralo kao neuspjeh.

U taboru Hrvatske vlada odlična atmosfera te zdrava konkurencija, a igrači ne bježe od pritiska medalje s velikog natjecanja (SP, EP ili OI). Zadnji put smo bili na postolju u Ateni 1995. kada smo osvojili europsku broncu.