PRVA HNL - 27. KOLO

Lokomotiva i Karlovac kolo otvorili 'nulom'

29.04.2011 u 19:25

Bionic
Reading

Ako je suditi po prvoj utakmici kola, onda ni ovo neće biti Bog zna kako uzbudljivo. Tim prije što je Dinamo već riješio pitanje prvaka. Jedino neizvjesno jest tko će s trećeg mjesta u kvalifikacije za Europsku ligu, Split ili Inter. Osmi put ove sezone 'lokosi' su odigrali 0:0

U izostanku prvog topnika 'lokosa' Nina Bule, mjesto u špici napada Jurčićeve momčadi dobio je Dario Zahora, povratnik u hrvatsku nogometnu zbilju. No, ni njegovo iskustvo nije pomoglo da 'čak' 250 gledatelja u otužnom Maksimiru vidi pogodak.

Domaćinima su nedostajali još i Antolić, Samteh, Atta, Sesar i Sopić, dok su u Lučićevoj momčadi nedostajali Primorac, Pilipović, Novinić i Paracki, pa u svim tim izostancima možemo tražiti krivca neatraktivnosti i sterilnosti obiju momčadi.

Povratnik Dario Zahora, koji se nakon četiri godine izbivanja vratio na hrvatske travnjake imao je šansu utakmice, u 45. minuti sam je, nakon dodavanja Doda, krenuo prema vrataru Lovriću, no karlovački je golman nogom zaustavio Zahorinu loptu u čistoj situaciji za pogodak! L ovrić se prometnuo u igrača utakmice obranivši u 57. minuti loptu i nakon udarca Peke s osam metara, bile su to dvije najzrelije zgode Lokomotive, koja je većim dijelom dvoboja kontrolirala igru. Karlovčani su se, pak, orijentirali na obranu, a najbolju je šansu za pogodak imao Jerneić u 63. minuti, no udarcem glavom poslao je loptu kraj vrata...

'Zadovoljan sam bodom, ali ne i igrom. Karlovac mora bolje',  rekao je trener Karlovca, Srećko Lušić.

A već uobičajeni krici Lokomotivina trenera Krune Jurčića za vrijeme utakmice ispred klupe, prerasli su zadnjih desetak minuta u očajničke vapaje, no ni to nije pomoglo.

'Naš problem i dalje ostaje nerješiv. Dobro igramo, igrači imaju veliku želju, ali ne možemo zabiti gol! Kao trener mogu napraviti mnogo u organizaciji napada, ali gol ne mogu zabiti! Takve se stvari rješavaju uoči sezone, kad se vidi koliko zabijaju napadači koje klub ima na raspoložbi, onda se planira i sezona. Mi nemamo rođenog strijelca (zbog žutih kartona nije igrao Bule, op. a.), no nema predaje, pokušat ćemo do kraja napraviti što najviše možemo', rekao je kaže Jurčić.