KAKO IZGUBITI DOBIVENO...

Liverpool nemoćan: Rodgers našao razlog, Carragher jasan...

06.05.2014 u 10:16

Bionic
Reading

Menadžer nogometaša Liverpoola Brendan Rodgers požalio se nakon razočaravajućeg remija kod Crystal Palacea da je njegova momčad previše žudjela za pogocima, zbog čega je u konačnici prokockala prednost 3:0. Legendarni branič redsa Jamie Carragher nije toliko komplicirao

Liverpool je najvjerojatnije ostao bez prilike da nakon 24 godine čekanja osvoji svoj prvi premierligaški nastup. Na gostovanju kod Crystal Palacea mu je trebala pobjeda, a bio je na najboljem putu do iste do 79. minute kada je imao prednost 3:0! Međutim, Damien Delaney i Dwight Gayle su s tri pogotka izbili 'redsima' priliku boriti se ravnopravno za naslov prvaka do samog kraja. Naime, ukoliko Manchester City uzme barem četiri boda u posljednje dvije domaće utakmice, osvaja naslov prvaka.

U razgovoru s novinarima nakon utakmice Rodgers je 'okrivio' preveliku želju svojih nogometaša da dostignu gol-razliku za Manchester Cityjem, koji je uoči susreta imao +9.

'Mislili smo da možemo igrati 'viktoriju' samo na jedan gol i nadoknaditi gol-razliku. No zapravo smo trebali samo pobjedu. Nismo u tome uspjeli,' rekao je Rodgers i nastavio:

'Igrali smo savršeno 78 minuta i radili smo sve što smo htjeli i kako smo se dogovorili. Igrali smo jako dobro u obrani, kontrolirali smo loptu i imali prednost od tri pogotka. No onda smo se zanijeli. Pomislili smo da može zabiti još pokoji pogodak i onda smo se defenzivno u potpunosti raspali,' zaključio je velški menadžer.


Ikona Liverpoolove obrane, Jamie Carragher, pa nije imao volje za ulazak u detalje. Bio je sasvim jasan...

'Gledamo Luisa kako plače i momčad kako je slomljena i trebalo bi nam biti žao. Ali ja ne suosjećam. Ovo je jednostavno neprihvatljivo za klub kakav je Liverpool. Cijelu sezonu su nas oduševljavali stilom igre, ali mirno završavanje utakmica nam je Ahilova peta cijele sezone. Sve zakompliciraju kada se već čini gotovim i cijelo vrijeme obrana ostavlja dojam kao da će na kraju sve upropastiti. sada se to i dogodilo,' kaže Carragher koji je danas analitičar Premiershipa za Sky Sports i nastavlja.

'Ovih 20 minuta je neprihvatljivo. Tako se naslovi ne mogu osvajati. Istina jest da su svi aduti bačeni u napad, ali zadnja četvorka je pokazala da se ne može nositi s nikakvom vrstom pritiska. Gledam te stopere i vidim slab mentalitet, slabu komunikaciju s vratarom i Sakha koji se još nije uklopio dok Agger sjedi na klupi...,' ojađen je dugogodišnji vođa Liverpoolove obrane.

Liverpool je trenutno vodeći sastav Premierlige s bodom više od Manchester Cityja, koji pak ima utakmicu manje na svom kontu. 'Redsi' do kraja prvenstva imaju još jedan, a City dva susreta, iz kojih mu za naslov trebaju još četiri boda.