sa samo jednim porazom

Liverpool ispao iz 'elite', PSG i Juve nedodirljivi, a Dinamo uz bok Borussiji i 'redsima'

05.01.2019 u 08:49

Bionic
Reading

Iako smo već u 2019. godini, neki od klubova iz liga tzv. 'Petice' nisu još uvijek odigrali sve utakmice prvog dijela sezone odnosno odmjerili snage sa svim svojim ligaškim suparnicima

Jedan od niih je i PSG, koji je za razliku od ostalih klubova francuske Ligue 1 odigrao 'tek' 17 utakmica. Razlog tome bili su prosvjedi 'žutih prsluka', pa su neke utakmice morale biti odgođene.

Međutim, bez obzira na sve, već je siječanj, i u najjačim ligama Europe počinje drugi dio sezone.

  • +3
Liga prvaka: PSG - Liverpool Izvor: Profimedia / Autor: N.N.

A ono što upada u oči jest da se u tim ligama već dugo nije dogodilo da vodeće momčadi nemaju ni jedan poraz. Ovdje naravno mislimo na PSG, koji je prošle sezone upisao tri poraza, od čega prvi još u 12. mjesecu 2017. godine.

I Juventus, drugi klub koji je još uvijek bez poraza, prošlu sezonu okončao je s tri poraza, s time da su dva imali također puno prije zimske pauze, jer poraženi su u listopadu od Lazija i studenome od Sampdorije.

Priliku da ostanu u ovom 'elitnom' društvu imali su i igrači Liverpoola, no oni su prvi poraz doživjeli prije dva dana, od Manchester Cityja, iako formalno, to im je bila već druga utakmica tzv. 'proljetnog dijela' sezone.

U preostale dvije lige iz ovog eltinog razreda, Njemačke i Španjolske, vodeće momčadi a to su Borussia Dortmund i Barcelona - imaju poraze. S time da 'žuto-crni' iz Dortmunda imaju samo jedan, dok katalonska momčad ima dva poraza. Zanimljvo, drugoplasirani Atletico Madrid, ima pak poraz manje od Barcelone.

Naravno, svjesni smo da Hrvatski Telekom Prva liga još uvijek ne spada ni prbližno u ovu kategoriju ligaških natjecanja, no nije zgorega spomenuti da vodeća momčad lige, zagrebački Dinamo, također ima samo jedan prvenstveni poraz do sad.

  • +19
Hrvatski Telekom Prva liga, 18. kolo, GNK Dinamo - HNK Hajduk Izvor: Pixsell / Autor: Igor Soban/PIXSELL