INTERVJU ZA TPORTAL

Livaja ostvario svoj dječački san i dao važno obećanje izborniku Daliću

13.10.2018 u 10:46

Bionic
Reading

Marko Livaja u intervjuu za tportal naglasio je kako je odlično primljen u hrvatsku reprezentaciju te je igranjem za nju ostvario svoj dječački san, a Zlatku Daliću obećao je da mu se neće ponoviti 'žuta minuta' viđena u kvalifikacijama za Ligu prvaka u dresu AEK-a

Nakon teškog poraza (0:6) od Španjolske u prvom nastupu u Ligi nacija, hrvatska nogometna reprezentacija u petak je na Rujevici morala popravljati dojam. Protivnik je bila Engleska, ista ona koju su našu nogometaši pobijedili u polufinalu Svjetskog prvenstva, a što je značilo da posao neće biti lagan.

Naravno, nije ni bio, a konačnih 0:0 više su mogli razveseliti hrvatskog izbornika Zlatka Dalića jer imali su Englezi više konkretnih prigoda a i dva su puta pogodili okvir gola.

Ipak, za razliku od dvoboja protiv Španjolske, ovog smo puta vidjeli onaj prepoznatljivi duh, požrtvovnost i volju igrača da se vrate u ljetne dane - ponosa i sreće.

  • +16
Hrvatska - Engleska, Liga nacija Izvor: Cropix / Autor: Damir Krajac / CROPIX

Razlika između ovog i polufinalnog dvoboja s Engleskom bila je i u sastavu, jer za razliku od moskovskog okršaja sada je na Rujevici Dalić poslao sastav bez petorice iz tog ogleda: Subašića, Vrsaljka, Strinića, Brozovića i Mandžukića.

No, zamjene, ali one koji na SP-u zapravo nisu ni igrali - bile su tek minimalne. Jer priliku je dobio vratar Livaković, te od rujna standardni član Dalićeve vrste - Marko Livaja.

Odigrao je napadač AEK-a debitantske minute u dresu A reprezentacije protiv Portugala, potom i u službenom okršaju protiv Španjolske, u već spomenutom porazu 6:0, ali tada nije bilo ni Rebića ni Kramarića.

Dakle, možemo reći da je tek sada - u pravoj konkurenciji - ovo možda i najbolji pokazatelj koliko izbornik Dalić računa na njega.

'Da, istina. Makar već u okršaju protiv Portugala sam ispunio svoj dječački san i zaigrati za reprezentaciju. Ali ovo s Engleskom, koja je kvalitetna, ustvari i vrhunska momčad, koja je na SP-u napravila jedan veliki rezultat, ipak je nešto posebno. Bila je dobra, kvalitetna utakmica, bilo je nadematanja, taktički smo odigrali dobro. Istina, imali su Englezi tih nekoliko prilika, ali prije svega kao posljedicu naših nekih pogrešaka. Međutim, ostao je egal, što mislim i da je najrealniji rezultat, jer momci koji su odigrali većinu utakmice, dali su sve od sebe i odigrali su pravu utakmicu', rekao je nakon dvoboja u razgovoru za tportal Marko Livaja.

Je li ova utakmica izazvala kakve posebne osjećaje kod vas, jer igrati protiv polufinalista Svjetskog prvenstva nije mala stvar?

'Moram biti iskren i priznati da sam ponosan što sam ovdje, među ovim igračima. A svaka utakmica je novo dokazivanje, no zahvalan sam izborniku što mi je dao priliku u ovako bitnoj utakmici, pa makar i tih desetak minuta. Na meni je sada da nastavim raditi, i nadam se da će biti još prilika'.

Kako su vas prihvatili u reprezentaciji?

'Ma sjajno, nema se tu što dodati. Sa svima sam super, jer većinu ovih igrača znam iz vremena kada smo igrali za mladu reprezentaciju'.

Šteta jedino što se nemate prilike dokazivati u dresu svog AEK-a u Ligi prvaka, zbog one rigorozne kazne od četiri utakmice zabrane, zbog udaranja suparničkog igrača?

'Naravno da je i meni žao zbog toga. I ispričao sam se svima u klubu. No, odradio sam dvije utakmice, imam još dvije za odraditi, ali i onda još dvije u kojima se, barem se nadam, dobiti priliku'.

Skupa je to kazna, ali i dobra škola, da se, ne daj Bože, takvo što ne dogodi i u reprezentativnom dresu?

'Slažem se da je to skupa škola, ali sam je i platio. I zato mi se sigurno takvo što neće dogoditi u dresu Hrvatske', poručio je za kraj Marko Livaja.