SAMO ZA TPORTAL

Iskreni Domagoj Vida priznao: Nadam se da je ovo zadnji put...

13.10.2018 u 08:11

Bionic
Reading

Nakon odrađene utakmice s Engleskom na Rujevici i remija 0:0, kojim je definitivno popravljen dojam nakon teškog poraza od Španjolske u prvom kolu Lige nacija, hrvatski su se nogometni reprezentativci zaputili u opatijsku bazu. Doduše, ne svi jer nekolici je izbornik Dalić dao 'zeleno svjetlo' za raniji povratak u klubove

Prazne tribine, bez previše emocija, no jedno sasvim solidno lice hrvatske reprezentacije, rezime je dvoboja Lige nacija, koji je u petak igran na Rujevici. Rezultat od 0:0 sasvim sigurno više je razveselio Dalića nego Southgatea, tim prije što je Hrvatska u Elcheu stradala 6:0 protiv Španjolske, a i Englezi su u ovom dvoboju, ruku na srce, bili bliži golu.

Međutim, Hrvatska je nakon tog rujanskog kiksa, sada izgledala kudikamo bolje, što je nakon utakmice potvrdio i izbornik Dalić. Jer opet se vratio onaj momčadski duh, obrana je djelovala čvrsto, iako su u njoj po prvi puta u jednoj ozbiljnoj utakmici priliku dobili vratar Livaković i Jedvaj.

  • +16
Hrvatska - Engleska, Liga nacija Izvor: Cropix / Autor: Damir Krajac / CROPIX

S druge strane bila je moćna Engleska, polufinalist Svjetskog prvenstva, koju su Perišić i Mandžukić izbacili iz finala. Engleska koja ne igra više tipično 'otočki's dugačkim nabacivanjima, što je pak zadalo dodatne brige jednom od najsrčanijih i najborbenijih hrvatskih nogometaša, Domagoju Vidi, beskompromisnom borcu, čija je požrtvovnost itekako doprinjela velikom ljetnom uspjehu Hrvatske na SP-u u Rusiji.

Je li vas ova utakmica podsjetila na srpanjske dane i dvoboj sa Svjetskog prvenstva?

'Ovo me nije nimalo podsjetilo na Svjetsko prvenstvo, bez gledatelja, bez svega. Bilo je negledljivo, teško', započeo je u razgovoru za tportal Domagoj Vida.

Pa, utakmica je bila sasvim solidna?

'Ma, da. Bilo je prilika na obje strane. Ali čudno je sve ovo bez gledatelja. I nadam se da je ovo stvarno zadnji put da igramo bez naših navijača, ne samo u Hrvatskoj, nego i u gostima. Mislim da moramo biti zadovoljni bodom, jer imali su oni neke šanse, imali smo ih i mi. Malo smo popravili dojam nakon lošeg starta. Vidjelo se da je ovog puta Hrvatska bila ozbiljnija i mislim da smo zasluženo podijelili bodove'.

Što je bilo drugačije, izuzmemo li prazne tribine, u odnosu na Svjetsko prvenstvo? Ipak je glavnina igrača bila na terenu.

'Teško se nama, nakon svega toga, još uvijek vratiti. Tek sada hvatamo neku svježinu. Sada sam i ja shvatio što je to emocionalno pražnjenje. Bilo je jako teško nakon Svjetskog prvenstva vratiti se u svoje klubove, u natjecateljski ritam, nakon svih onih proslava. Polako hvatamo i svježinu i formu i sve. Mislim da ćemo, baš kao što je rekao i izbornik, biti pravi nagodinu, kad počnu kvalifikacije za Euro'.

Hrvatska je u ovoj utakmici, iako su joj se umorivili neki važni igrači, poput Subašića, Mandžukića, Ćorluke, pokazala da se može nositi s najjačima?

'Sigurno, Hrvatska je uvijek imala dobre igrače. Sigurno da neki igrači fale, ali pokazali su drugi da se i njih može zamijeniti. Jako dobro danas su odigrali i Tin Jedvaj i odlično je branio Dominik Livaković, ali i drugi su bili na visokom nivou. Kažem opet, Hrvatska se ne treba brinuti za budućnost. Prije naše utakmice, mladi su pokazali, a čestitam im i na pobjedi te gotovo sigurnom plasmanu na Euro, da već iza nas postoji jako dobra generacija, koja će imati jednako velike rezultate', zaključio je razgovor za tportal Domagoj Vida.