OTPISANI

Lista Messijevih žrtava sve je duža

15.10.2016 u 10:55

Bionic
Reading

Lea Messija navijači doživljavaju kao dobrodušnog i simpatičnog lika, no neki njegovi bivši suigrači baš se ne bi mogli složiti s takvim opisom

Leo Messi definitivno je jedan od najvećih i najboljih nogometaša svih vremena, u to nitko ne sumnja. No čini se kako Argentinac, koji se u javnosti predstavlja kao mirna i povučena osoba, a javnost ga doživljava kao izuzetno simpatičnog i susretljivog dečka, ima i drugu stranu.

Anđeo i vrag, tako bi se mogao opisati Messi, posebice ako se pita neke od njegovih bivših suigrača. A nisu to imena koja bi trebala šutjeti i prihvatiti nepravdu koja im je učinjena ili se događa i dan danas. Činjenica je kako im je Messi u jednom dijelu njihovih karijera - klupskih i reprezentativnih - podmetnuo nogu i izbacio ih iz konkurencije.

Među prvim njegovim žrtvama bili su Samuel Eto'o i Zlatan Ibrahimović. Nikako nisu legli Messiju pa su po kratkom postupku morali napustiti Barcelonu. Eto'o je iz katalonskog velikana izletio nakon pet izuzetnih sezona u kojima je odigrao 201 utakmicu i zabio 129 golova. No čini se kako se Messi osjećao ugroženim te je Kamerunac prodan milanskom Interu

Nakon njega je stigao Zlatan Ibrahimović koji se u Barceloni zadržao samo dvije sezone. Odigrao je 46 utakmica i zabio 22 gola, no ubrzo je poslan u Milan. Priča je bila slična onoj Eto'ovoj, Messiju se Ibra jednostavno nije dopao i morao je otići.

U argentinskoj je reprezentaciji tako izvisio i Carlos Tevez. Messi ga nije doživljavao jer je popularni El Apache bio prgav i bezobrazan, pa je jednostavno ispao s popisa reprezentativaca za SP 2014. u Brazilu! A bio je Tevez tada u životnoj formi.

Posljednji je na popisu Messijevih žrtava sjajni Mauro Icardi koji izvrsno igra za milanski Inter. No Icardi nije ni blizu argentinske reprezentacije. Messi mu zamjera to što je ovaj preoteo ženu njegovu prijatelju Maxiju Lopezu te ga ne želi ni blizu momčadi 'gauča'. Šteta, jer kako Argentina igra u posljednje vrijeme, Icardi bi bio od velike pomoći. No neće u reprezentaciju sve dok se pita Messija.