SPORT KAO NAČIN ŽIVOTA

Lino višebojac u OŠ I.L.Ribar iz Labina

07.11.2011 u 08:06

Bionic
Reading

Arian Načinović i Antea Kogej novi su sportski junaci OŠ Ivo Lola Ribar iz Labina koja se može podičiti brojnim sportskim uspjesima, između ostalog ovu školu pohađa i svjetski prvak u sportskom ribolovu te podatkom da čak 350 od ukupno 550 učenika aktivno djeluje u nekom klubu.

Iako je bio jedan od najmlađih i rastom najnižih višebojaca Arian je natukao čak 150 bodova i premoćno osvojio pobjednički pehar. Sretan zbog prvog sportskog trofeja simpatični učenik petog razreda pojasnio je da za pobjedu nije bitan stas nego veliko srce i talent. S njegovim mišljenjem suglasila se i Antea koja nije važila za favoritkinju, ali je spretno skupljala bodove i na kraju stala na pobjedničko postolje. Svoju radost podijelila je s prijateljicama iz 6. c razreda koji je inače proglašen za najbolju navijačku skupinu labinskog Lino višebojca.

Za tu titulu koja donosi slatku nagrad- paket Linolade nougat nije se bilo lako izboriti, jer su zapravo svi učenici uz glasnu podršku nastavnika i brojnih roditelja priredili pravu navijačku predstavu. Više od dva sata na tribinama sportske dvorane pjevalo se i plesalo, trubilo i pljeskalo, skandirala se imena sportskih gostiju Luke Stepančića i Sanje Jovanović i njihovih izazivača Lee Vidić i Saše Selinovića te pobjednice u literarnom natječaju Almine Maslić.

Dodatni poticaj veselim osnovcima dao je dolazak igrača RK Zagreb Croatia osiguranja Luke Stepančića koji je nekada bio učenik njihove škole. Medvjedić Lino vratio ga je u školske klupe, ali ne da ponovo uči matematiku ili povijest, nego da svojim primjerom pokaže kako se ustrajnim radom i zalaganjem mogu postizati vrhunski sportski rezultati. Luka je to s velikim veseljem i napravio te je uz podršku ponajbolje hrvatske plivačice i svjetske prvakinje Sanje Jovanović ispisao jednu od najljepših priča svih sezona zajedničkog projekta Podravke i Sportskih novosti kojoj je svjedočila i Monika Mališa, prva pobjednica Lino višebojca.