Logo (1)

druga faza eura

Lino Červar nakon savršeno odrađene tri utakmice upozorio što ih sada čeka te što je tajna uspjeha ove generacije

  • V.R./Hina
  • Zadnja izmjena 14.01.2020 13:07
  • Objavljeno 14.01.2020 u 13:05
Bionic
Reading

Hrvatska rukometna reprezentacija bez poraza i stresa odradila je prvu fazu po skupinama na Europskom prvenstvu. No, izbornik Lino Červar i igrači svjesni su kako sada dolazi puno zahtjevnije utakmice

Sa tri pobjede u prvom krugu u Grazu Hrvatska ide u Beč s dva boda, puna samopouzdanja i vjere da može otići u borbu za medalje.

'Idemo dalje, prvi cilj je ostvaren, a sada idemo sada po drugi cilj', kazao je izbornik hrvatske rukometne reprezentacije Lino Červar nakon što je Hrvatska s tri pobjede okončala prvi krug EURA u Grazu.

'Imamo u Beču četiri složena protivnika, dva favorita za medalje. Vidjeli smo da kad igramo složno, disciplinirano, kad se držimo dogovora i taktike, kad djelujemo kao tim, onda stvari idu lakše', kazao je Červar, koji je protiv Srbije odigrao 200-tu utakmicu na kormilu Hrvatske. Očito je to tajna uspjeha ove generacije...

Suparnike i detaljan raspored igranja u drugoj fazi u Beču Hrvatska će znat tek kasno večeras nakon završetka natjecanja u skupini B. Iz te skupine to mogu biti Austrija, Sj. Makedonija ili Češka, a iz skupine C nam dolaze Njemačka i Španjolska.

Zanimljivo je da je i prije deset godina Hrvatska na EURU 2010 u Grazu također ostvarila tri pobjede (Norveška 25-23, Ukrajina 28-25, Rusija 30-28), da bi u II fazi također u Beču dobili Austrijance (26-23) i Dance (27-23) te remizirali s Islandom (26-26). Rapsodija je nastavljena pobjedom nad Poljskom u polufinalu (24-21), da bi Francuzi u finalu bili bolji s 25-21.

Sažeci Hrvatske nogometne lige

Pratite nas na društvenim mrežama

Najbitnije od bitnog

Newsletter tportala donosi tjedni pregled najbitnijih vijesti

tportal