RUKA IZDRŽALA PAD

Lindsey Vonn ozlijeđena, ali spremna za Zagreb

29.12.2009 u 08:46

Bionic
Reading

Najbolja skijašica proteklih sezona, Lindsey Vonn, dobila je liječničku dozvolu da sama procijeni je li spremna za slalomski nastup u Lienzu. Kako god sjajna Amerikanka odlučila, njen nastup u Zagrebu nije upitan

Nakon što je prije godinu dana zbog velike pogreške izgubila pobjedu na Sljemenu, Lindsey Vonn će 3. siječnja pokušati opet. Iako je njen pad u veleslalomskoj utrci izgledao prilično opasno, stanje ozlijeđene ruke je dovoljno dobro da jedina hrvatska utrka ne ostane bez najveće zvijezde.

Iako se internetom brzo proširila negativna klima, prema kojoj Vonn može propustiti čak i Olimpijske igre, glasnogovornik američke reprezentacije tijekom večeri je umirio strasti i rekao da pred Lindsey nije ni približno tako duga pauza. Ruka nije slomljena, iako je takav ishod bio vrlo izgledan s obzirom na situaciju i prve naznake.

Vonn je trenutno vodeća skijašica Svjetskog kupa, sa 50 bodova prednosti pred Mariom Riesch. Njemica također nije završila veleslalom u Lienzu, ali njene sjajne slalomske izvedbe mogle bi Vonn natjerati na snijeg već tijekom utorka. U svakom slučaju, za Zagreb će, ne bude li komplikacija, biti spremna.