SP U RONJENJU NA DAH

Lijepa naša u Beogradu: Zlato i bronca za naše!

28.06.2013 u 15:15

Bionic
Reading

Nove medalje za hrvatske predstavnike na bazenskom svjetskom prvenstvu u ronjenju na dah po AIDA federaciji u Beogradu. Goran Čolak osvojio je svoju drugu zlatnu medalju

U disciplini dinamika s perajama najbolji ronilac svijeta superiorno je pobijedio s zaronom od 281 metra, popravivši dvije godine stari aktualni, vlastiti svjetski rekord za osam metara.

U ženskoj konkurenciji naša najbolja reprezentativka Katarina Turčinović osvojila je brončanu medalju s preronjenih 212 metara, a odmah iza nje na odlično četvrto mjesto plasirala se i hrvatska reprezentativka Lidija Lijić Vulić s rezultatom od 204 metra.

Po ostvarenim rezultatima nastavlja se hrvatsko-ruska dominacija. Trenutačno Hrvatska ima pet medalja (dvije zlatne, dvije srebrne i jedna brončana) te jedan svjetski rekord u muškoj konkurenciji što već sada, prije sutrašnjega finala u disciplini 'statika' u kojoj je naš Goran Čolak favorit predstavlja najveći uspjeh jedne države u povijesti natjecanja u ronjenju na dah. Po uspješnosti na ovome Svjetskom prvenstvu slijede Rusi s četiri medalje (dvije zlatne i dvije brončane) te dva svjetska rekorda u ženskoj konkurenciji.

'Lijepa naša' u Beogradu u dva navrata. Zaista sjajan uspjeh Čolaka koji sutra nastupa u finalu discipline zadržavanja daha u mirovanju statici.

Rezultati finala:
1. Goran Čolak CRO (281 m - svjetski rekord)

2. Bubench Alexandr UKR (259 m - nacionalni rekord)
3. Kostishe Alexandr RUS (256 m - nacionalni rekord)

1. Natalia Molchanova RUS (234 m - svjetski rekord)
2. Ilaria Bonin ITA (233 m - nacionalni rekord)
3. Katarina Turčinović CRO (212 m)