DUG OPORAVAK

Liječnik koji je operirao Janicu spašava karijeru mladom Hrvatu

06.04.2017 u 15:26

Bionic
Reading

Košarkaš Cedevite Marko Arapović operiran je nakon teške ozljede lijevog koljena koju je pretrpio u trećoj odlučujućoj utakmici polufinala regionalne lige ABA protiv Partizana

Podsjetimo, 20-godišnji Marko Arapović pokušao je blokirati jedan šut Partizanova igrača i prilikom skoka koljeno mu nije izdržalo te je nakon toga s bolnom grimasom na licu teško pao na parket. Iznesen je s terena, a kasniji pregledi pokazali su da je doživio rupturu patelarnog ligamenta lijevog koljena što je jedna od najtežih sportskih ozljeda uopće.

'Operacija je prošla dobro. Ispred mene je devet mjeseci oporavka. Idemo', napisao je na Instagramu Arapović, kojem stručnjaci predviđaju kako će za koju godinu uspješno igrati u NBA-u.

Njegovo ime spominjalo se i kao mogući izbor na predstojećim NBA draftovima, a tome svakako pripomaže podatak kako je 207 cm visoki Arapović na Svjetskom prvenstvu za uzrast do 19 godina, odigranom u ljeto 2015. (Hrvatska je osvojila srebro), izabran u najbolju petorku turnira.

Marko Arapović, sin proslavljenog hrvatskog košarkaša Franje Arapovića, operiran je u Austriji, u Innsbrucku kod doktora Christiana Finka na preporuku Janice Kostelić koja je imala istu ozljedu, piše HRT.

Inače, 51-godišnji Fink specijalizirao se za tzv. skijaške ozljede, a upravo njega odabrali su iz KK Cedevita na preporuku Janice Kostelić kojoj je više nego uspješno operirao identičnu ozljedu.

Inače, pred Cedevitom je finale lige ABA u kojem igra protiv Crvene zvezde.

Surgery went well. 9 months of rehab ahead od me,let's gooo!!! #Iskustvo

Objavu dijeli Marko Arapovic (@35snipes)