SOLIDAN ŽDRIJEB...

Liga prvaka: RK Zagreb PPD izbjegao 'skupinu smrti'

01.07.2016 u 15:39

Bionic
Reading

Rukometaši hrvatskog prvaka Zagreba PPD doznali su protivnike u skupini EHF Lige prvaka

Hrvatski prvak voljom ždrijeba je smješten u skupinu B i rukometna javnost se slaže da im je sreća bila naklonjena.

U Arenu će tako doći europski prvak Kielce, njemački Löwen, regionalni rivali Celje, Szeged i Vardar, te Meškov i Kristiansand. Pred našim predstavnikom je težak posao, no skupina A (ždrijeb elitnih skupina ispod teksta) nosi još veće izazove i teži put prema željenoj osmini finala.

Prvoplasirane ekipe skupina A iB izravno će se plasirati u četvrtfinale, dok će iz svake grupe u osminu finala ići još po pet sastava kojima će se priključiti i dva predstavnika (Logrono, Nantes, Montpellier, Metalurg...) iz skupina C i D.


Vujovićev Zagreb protekle dvije sezone je došao do četvrtfinala, a s (opet) oslabljenom ekipom trebali bi biti izgledni kandidati barem za osminu. Tada slijede jako veliki izazovi.

Rukometašice Podravke pokušat će izboriti mjesto u grupnoj fazi Lige prvakinja za sljedeću sezonu na kvalifikacijskom turniru gdje će protiv sebe imati norveški Glassverket, nizozemski SERCODAK Dalfsen i tursku Ankaru Yenimhalle.

Uspiju li Koprivničanke osvojiti prvo mjesto na turniru koji će biti odigran 10. i 11. rujna, bit će smještene u skupinu A Lige prvakinja zajedno s crnogorskom Budućnosti, njemačkim Thueringerom i francuskim Metzom.

Skupina A: Veszprem, Barcelona, PSG, Silkeborg, Wisla, Flensburg, Scaffhausen, Kiel
Skupina B: Löwen, Kielce, Vardar, Zagreb, Meškov, Szeged, Celje, Kristiansand