VELIKANI NA KONOPCIMA

Liga prvaka: City i United pred izlaznim vratima

07.12.2011 u 08:15

Bionic
Reading

Osim dvoboja Dinama i Lyona, večeras će se odigrati još sedam utakmica Lige prvaka

Skupina A:
Manchester C. - Bayern, Villarreal - Napoli

City je glavni pretendent za engleskog prvaka, ali na kontinentalnoj sceni im ne cvjetaju ruže. Uoči zadnjeg kola imaju bod manje od drugoplasiranog Napoli i svladaju li Talijani već prekriženi Villarreal na Madrigalu, niti visoka pobjeda protiv Bayerna neće spasiti skupocjeni City. Ako Bayern uzme barem bod u Manchesteru, Napoli će proći bez obzira na svoj rezultat, a City seli u Europsku ligu.

Skupina B:
Lille - Trabzonspor, Inter - CSKA

Inter je siguran sudionik druge faze, a Rusima treba pobjeda na Meazzi kako bi ozbiljno konkurirali za drugo mjesto. Tamo bi ih tada odveo remi u važnijoj utakmici večeri. Onoj između Lillea i Trabzonspora gdje pobjednik sigurno odlazi u drugi krug, a Trabzonspor ima određenu psihološku prednost jer ima bod više.

Skupina C:
Benfica - Otelul, Basel - Manchester U.

Benfica je riješila tegobe oko prolaska i u reviji čeka već otpisane Rumunje, a Basel ima priliku za povijesni pothvat. Ako na svom St. Jakobu svladaju Manchester United, izbacit će aktualne viceprvake Europe i tako oploditi 3:3 s Old Trafforda. Ako pak pobijedi li United, Fergusonova momčad će nastaviti uobičajenim proljetnim lovom na novi europski naslov.

Skupina D:
Ajax - Real, Dinamo - Lyon

Dinamo je vani, Real je sigurno prvi, a pravi suparnici ove večeri uopće se neće vidjeti. Uzme li Ajax bod Realu (koji čeka subotnji 'el clasico' i sigurno će istrčati u šarenom sastavu) Nizozemci će uzeti drugo mjesto, a ako pobijedi Real, kreće utrka. Lyon, naime, zaostaje tri boda (oba međusobna dvoboja Lyona i Ajaxa završila su sa 0:0) i ima sedam golova slabiju gol razliku od Ajaxa, i u Maksimiru će hvatati visoku pobjedu gledajući pritom prema Amsterdamu u potrazi za pravim malim čudom.