VN RUSIJE

Lewisu Hamiltonu novi 'pole position', a Sebastian Vettel doživio nesreću zbog koje su kvalifikacije bile prekinute

Bionic
Reading

Aktualni svjetski prvak u formuli 1 Britanac Lewis Hamilton (Mercedes) startat će s prve pozicije u utrku za Veliku nagradu Rusije u Sočiju u nedjelju.

Hamilton je do svog 96. 'pole positiona' u karijeri stigao s više od pola sekunde boljim vremenom od drugog Nizozemca Maxa Verstappena (Red Bull-Honda) u posljednjoj trećoj fazi kvalifikacija, no Brritanac je umalo 'zapeo' u drugoj fazi. Naime, u posljednji je trenutak ušao u svoj brzi krug u kojemu je ostvario četvrtio vrijeme druge faze i ušao među 10 vozača koji su nastavili kvalifikacije.

U slučaju pobjede u Sočiju u nedjelju Hamilton će se izjednačiti s Nijemcem Michaelom Schumacherom na prvom mjestu po broju pobjeda u karijeri. Schumacher ih trenutačno ima 91, a Hamilton 90.

Kvalifikacije je obilježila i nesreća njemačkog vozača Sebastiana Vettela (Ferrari) koji se tijekom druge faze zaletio u zaštitnu ogradu pa su kvalifikacije bile prekinute. Vettel je prošao bez ozljeda, no krenut će sa 15. pozicije.

Utrka za VN Rusije na programu je u 13.10 sati.

Novu sezonu Formule 1 pratite na Arenasport 2 kanalu samo na MAXtv-u. MAXtv pruža najveći izbor sportskih, filmskih i zabavnih sadržaja koje gledajte na televizoru ili mobilnom uređaju bilo gdje u Hrvatskoj. O svemu više saznajte OVDJE.

REZULTATI KVALIFIKACIJA:

  1. Lewis Hamilton (VB/Mercedes)
  2. Max Verstappen (Niz/Red Bull-Honda)
  3. Valtteri Bottas (Fin/Mercedes)
  4. Sergio Pérez (Mek/Racing Point-Mercedes)
  5. Daniel Ricciardo (Aus/Renault)
  6. Carlos Sainz Jr (Špa/McLaren-Renault)
  7. Esteban Ocon (Fra/Renault)
  8. Lando Norris (VB/McLaren-Renault)
  9. Pierre Gasly (Fra/AlphaTauri-Honda)
  10. Alexander Albon (Taj/Red Bull-Honda)