JE LI PRETJERAO?

Bivši vozač Formule 1 žestoko se obrušio na Lewisa Hamiltona zbog kontroverzne majice; evo što mu je sve poručio zbog načina na koji izražava stavove

25.09.2020 u 10:08

Bionic
Reading

Ovog vikenda se u Sočiju vozi se deseta utrka prvenstva Formule 1, a VN Rusije dobila je verbalnu uvertiru, jer je bivši vozač ovog oktanskog sporta Vitalij Petrov opalio po aktualnom prvaku Lewisu Hamiltonu

Nisu svi oduševljeni postupcima Lewisa Hamiltona koji protestira protiv nasilja u SAD-u prema tamnoputim osobama tako što nosi majice s raznim porukama te kleči uoči početka utrka.

Nekadašnji vozač Formule 1 Vitalij Petrov, koji je bio tri godine sudionik najbržeg oktanskog cirkusa, smatra kako Britanac pretjeruje u izražavanju svojih stavova te nepotrebno u politiku uvlači i druge vozače.

Šesterostruki svjetski prvak nedavno je nosio majicu s natpisom 'Uhitite policajce koji su ubili Breonnu Taylor', a to je posebno zasmetalo ruskom vozaču.

'Za mene je ta majjica, kao i poziv da svi kleknu, bila previše. To je osobna stvar svake odrasle osobe. Imate pravo govoriti na društvenim mrežama i i intervjuima, ali mislim da je vlada SAD-a već dobro svjesna tih problema. Ali to raditi u samoj Formuli 1. Mislim da polovica gledatelja nije ni znala o čemu se radi dok im nije objašnjeno,' rekao je Petrov pa nastavio:

  • +11
Formula 1, Velika nagrada Toscane, Mugello, 13.9.2020. Izvor: Profimedia / Autor: FLORENT GOODEN / AFP / Profimedia

'I recimo da vozač prizna da je homoseksualac, hoće li izaći s duginom zastavom i pozvati sve da i oni postanu homoseksualci? Mislim da FIA više neće dopustiti takvo ponašanje.'

Iako vozači F1 prije utrka nose majice kao potpora Hamiltonu i pokretu Black Lives Matters neki od njih ne kleče, a jedan od njih je Daniil Kvyat koji je objasnio da su Rusi na koljenima samo 'zbog Boga ili ukoliko prose buduću suprugu'.

'U Rusiji imamo drugačiji mentalitet i nemamo problema o kojima Hamilton govori. Treba postojati poštovanje prema svima', zaključio je Petrov.

Novu sezonu Formule 1 pratite na Arenasport 2 kanalu samo na MAXtv-u. MAXtv pruža najveći izbor sportskih, filmskih i zabavnih sadržaja koje gledajte na televizoru ili mobilnom uređaju bilo gdje u Hrvatskoj. O svemu više saznajte OVDJE.