ODLUKA JE PALA

Lewis Hamilton se punih šest godina sukobljavao sa susjedima zbog dva divovska stabla

23.02.2023 u 14:09

Bionic
Reading

Lewis Hamilton pobijedio je u žestokoj svađi sa susjedima zbog dva divovska stabla koja se nalaze u vrtu njegove gradske kuće u Londonu

Sedmerostruki prvak porušio je gotovo sve najvažnije rekorde u Formuli 1, naučio je pobjeđivati na stazi, ali izvan nje naišao je na opake suparnike – susjede.

Naime, Hamilton se svađao sa svojim susjedima oko promjena na njegovom imanju u Londonu vrijednom 18 milijuna funti, uključujući 'obrezivanje' masivnih stabala topole.

Susjedi su tvrdili da 'veličanstvena stabla baštine' treba sačuvati odnosno ostaviti ih u takvom stanju.

No, nakon podnošenja 20 zahtjeva tijekom šest godina od kada je 2017. upio imanje, Hamilton je dobio odobrenje za promjene. Osim 'obrezivanja' divovskih stabala u svom vrtu, Britanac može ugraditi i metalna ulazna vrata, te srušiti i zamijeniti stari ljetnikovac.

Hamilton i susjedi osim oko stabala sukobili su se oko planova za ljetnikovac jer su se stanovnici elitnog dijela Londona bojali da će njihovi 'radni i životni uvjeti biti ozbiljno narušeni'.

Vijeće koje odlučivalo o ovom sporu je sada dalo Hamiltonu zeleno svjetlo za obrezivanje stabala i druge zahvate pod dva uvjeta da se oni izbjegavaju subotom 'osim ako nije neophodno', a nikakvi radovi ne bi se trebali obavljati nedjeljom.