PRILIKA JE SVE MANJE

Lewis Hamilton ostat će bez najimpresivnijeg rekorda u Formuli 1? Malo tko je povjerovao u izjave britanskog vozača da mu nije stalo!

11.09.2022 u 11:31

Bionic
Reading

Lewis Hamilton izjavio je da vjeruje kako može održati svoj impresivni rekord, da ostane jedini vozač u povijesti koji je osvojio utrku u svakoj sezoni svoje karijere

Britanac drži niz rekorda u Formuli 1. Najviše titula (7, zajedno sa Schumacherom), najviše pobjeda (103), najviše postolja (188), najviše 'pole positiona' (103)… No možda najluđi od svih rekorda u njegovom vlasništvu je da je svake godine imao najmanje jednu pobjedu u prvenstvu. Da, svih 15 sezona!

Sada je u svojoj 16-oj, pored dominantnih Red Bulla i Ferrarija, Hamilton se penjao na postolja šest puta, ali niti jednom na najviše, u dva navrata je bio korak do pobjede, ali završio je kao drugi.

Ostalo je još sedam Grand Prixova da britanski vozač dođe do pobjede i tako zadrži savršeni niz, iako on sam tvrdi da mu nije stalo do pobjeđivanja ili držanja rekorda.

'Iskreno, nema mi to nikakve važnosti, zahvalan sam što smo svake godine od 2007. imali priliku pobijediti', rekao je Hamilton u Monzi.

  • +17
Formula 1: VN Nizozemske, 4.9.2022. Izvor: EPA / Autor: Remko de Waal

'Vjerujem da imam priliku i ove godine, imamo još sedam utrka do kraja, a to je još uvijek veliki cilj za nas kao momčad da se vratimo na vrh i borimo se za pobjedu.' Zatim je rekao nešto u što je malo tko povjerovao…

'Nisam usredotočen na rekord, ali naravno da pokušavam doći do te pobjede. Ali rekord mi nije toliko bitan jer me generalno ne zanimaju rekordi', jasan je bio Hamilton.