KONAČNA ODLUKA

Formula 1 prekrižila jednu od najpoznatijih utrka u svojoj povijesti; možda postoji mogućnost da se u budućnosti vrati, ali...

Bionic
Reading

U kalendaru Formule 1 za 2023. godini neće biti utrke u Francuskoj, objavila je F1 u četvrtak što znači da se neće nastaviti ugovor potpisan 2018. za stazu Castellet (Var)

Šef F1 Stefano Domenicali je na konferenciji za novinare izjavio da se pregovori ipak nastavljaju s promotorom za VN Francuske i da bi se utrka mogla vratiti u kalendar u sklopu sustava rotacija s drugim utrkama.

'Razgovori su otvoreni i postoji mogućnost, ne za iduću godinu nego u budućnosti, da se pronađe sustav rotacije koji bi omogućio svima da budu dio kalendara', pojasnio je.

VN Francuska, kao i VN Belgije i VN Monaca, nije još obnovila partnerstvo s F1 za 2023. godinu.

I dok Belgija i Monaco imaju izglede da budu uključeni u kalendar, Francuska se oprostila od F1, navodi Formula 1 u četvrtak potvrđujući tako Domenicalijevu izjavu danu za 'l'Equipe'.

Nakon što se vratila na stazu Paul-Ricard u kalendaru za 2018. godinu, deset godina nakon zadnjeg izdanja Magny-Cours, VN Francuske je šesta utrka Formule s najviše izdanja - čak 62 - od 1950. godine.

Formula, koja ima VN u Saudijskoj Arabiji, zatim u Miamiju sljedeće godine i u Las Vegasu, pokušava 'uravnotežiti' svoje utrke organizirane na različitim kontinentima.