NEVJEROJATAN POTEZ

'Leti' i Hrvatska: FIBA izbacila pola Europe s Eurobasketa!

16.04.2016 u 10:41

Bionic
Reading

Nevjerojatna odluka poslana je sinoć iz sjedišta FIBE. Organizacija koja se nekada brinula o interesu košarke danas je potpuno izgubila kompas i ponaša se kao pijani naoružani kreten

Tijekom noći je u europskoj košarci odjeknula prvorazredna bomba. FIBA je u sjedište slovenskog košarkaškog saveza poslala pismo (potpisao ga Kamil Novak) u kojemu Slovence obavještavaju da zbog nastupa njihovih klubova u ULEB-ovom Eurocupu iduće sezone povlače posljedice - izbacuju Sloveniju sa svih reprezentativnih natjecanja pod svojim ingerencijom. Među ostalima, naravno i Eurobasket '17.


Košarkaški klubovi tvrde kako je tijekom jutra isto pismo poslano i u talijanski savez, a obzirom na sadržaj i argumentaciju upućeni su sastavili popis saveza koje će dobiti 'ljubavno pismo' iz povampirene FIBE.

U pitanju su: Hrvatska, Turska, Srbija, Rusija, Španjolska, Litva, Grčka, Italija, Izrael, Crna Gora, Makedonija, BiH, Slovenija i Poljska.


Da, upravo ste si postavili najbolje pitanje: Pa tko će onda igrati Eurobasket na kojemu nastupaju 24 zemlje? Čini se, svi ostali. Iako, do tada je ostalo još puno vremena i za nadati je da će se FIBA odreći svog revolveraškog pristupa i pokušati pronaći nekakvo pristojno rješenje.