HRVATSKE SLALOMAŠICE

Leona Popović objasnila što je poduzela između dvije vožnje

07.01.2024 u 15:57

Bionic
Reading

Slovakinja Petra Vlhova pobjednica je 60. Zlatne lisice, slalomske utrke koju su skijašice u nedjelju vozile za Svjetski kup u Kranjskoj Gori, dok je hrvatska skijašica Leona Popović zauzela 11. mjesto.

'Borile smo se, ali nije baš išlo kako smo si zamislile', kazala je hrvatska skijašica Leona Popović nakon osvojenog 11. mjesta u slalomu Svjetskog kupa u Kranjskoj Gori.

Popović je prvu vožnju završila na drugom mjestu nakon što je pala na zadnjim vratima i doslovno napravila salto ulaskom u cilj. Međutim, posljednja vrata je skijama uspjela proći s prave strane i proći bez diskvalifikacije.

'Nažalost, pala sam pred samim ulaskom u cilj. Osjetila sam bol u koljenu, malo sam se zabrinula, no ligamente smo provjerili i oni su ok', kazala je.

U drugoj vožnji se usprkos bolnom koljenu odlično držala do zadnjeg sektora u kojem je napravila grešku i na kraju utrku završila na 11. mjestu sa 2.16 sekundi zaostatka za pobjednicom Slovakinjom Petrom Vlhovom.

'Utrka je bila po dosta teškim uvjetima, u drugoj vožnji sam imala malo više problema nego što sam očekivala', dodala je.

Druga hrvatska predstavnica u Kranjskoj Gori Zrinka Ljutić, koja je prvu vožnju završila na 29. mjestu nakon greške, i u drugoj je vožnji pogriješila i nije završila utrku. To joj je treći slalom u nizu kojeg nije završila.

'U prvoj vožnji sam napravila pogrešku i jedva sam se uspjela spasiti, dok su u drugoj vožnji 'haklala' jedna vrata i bilo je gotovo', rekla je Ljutić.

'Flachau je iduća prilika da popravim ovaj loš niz rezultata', dodala je.

Vodeća u ukupnom poretku Amerikanka Mikaela Shiffrin nije uspjela završiti prvu vožnju. Shiffrin u ukupnom poretku ima 929 bodova, druga je Vlhova sa 722 bodova, a treća je Talijanka Federica Brignone sa 697 bodova. Popović je 19 sa 163 boda, a Ljutić 15. sa 208 bodova.

U poretku slaloma Shiffrin je također prva (430), ali nakon današnje utrke ima smo pet bodova prednosti ispred Vlhove (425). Treća je Duerr sa 350 bodova. Popović je osma u poretku slalomašica sa 163 boda, a Ljutić 19. s 81 bodom.