SLALOM, KRANJSKA GORA

Leona Popović unatoč boli u koljenu osvojila 11. mjesto, Zrinka Ljutić bez plasmana

07.01.2024 u 13:33

Bionic
Reading

Slovakinja Petra Vlhova pobjednica je slaloma u Kranjskoj Gori. Iza nje je Njemica Lena Dürr, dok je treća - senzacionalna Amerikanka AJ Hurt

Imala je Leona Popović veliku priliku, jer nakon prve vožnje dijelila je drugo mjesto s 26 stotinki sekunde zaostatka za Vlhovom.

No, prilikom ulaska u cilj prve vožnje, Popović je zahvatila vrata i pri padu joj se 'zarotiralo' koljeno. Osjetila je bol, ali hrabro je stisnula zube i krenula u drugu vožnju.

Na kraju je osvojila 11. mjesto.

Druga hrvatska skijašica, Zrinka Ljutić u prvom je 'laufu' već na startu napravila grešku, ali uspjela je izboriti nastup u drugoj utrci. U njoj je krenula još opreznije, ali uslijedila je još jedna greška, nakon koje je Zrinka okončala nastup. To joj je treći slalom u nizu kojeg nije završila.

Vodeća u ukupnom poretku Amerikanka Mikaela Shiffrin nije uspjela završiti prvu vožnju.

Shiffrin u ukupnom poretku ima 929 bodova, druga je Vlhova sa 722 bodova, a treća je Talijanka Federica Brignone sa 697 bodova. Popović je 19 sa 163 boda, a Ljutić 15. sa 208 bodova.

U poretku slaloma Shiffrin je također prva (430), ali nakon današnje utrke ima smo pet bodova prednosti ispred Vlhove (425). Treća je Dürr sa 350 bodova. Popović je osma u poretku slalomašica sa 163 boda, a Ljutić 19. s 81 bodom.